Datum 23.1.2004 0:00:00 | Rubrika: Reiki

Ty už jsi absolventka Reiki 3B. Proč jsi se rozhodla jít jěště jednou na 3A?

Leonka Benáková- 3A, 3B, letos průvodce na 3A


Ty už jsi absolventka Reiki 3B. Proč jsi se rozhodla jít jěště jednou na 3A?

3A před třemi lety jsem začala dělat ze zvědavosti, co se bude dít. Nějaký víkend už byl za mnou, ale to bylo jen tak přijet a odjet, pak práce, domů atd..To se ale postupem času měnilo. Začala jsem se cítit po každém víkendu líp a líp, i když rodiče tvrdili, že jsem výbušnější. Ale pro mě to znamenalo odpoutat se od pocitů závislosti, že musím mít stejný názor jako oni. A právě, že když jsem ho neměla, nastal konflikt. Postupně se to ale zlepšovalo a komunikace začala fungovat, i sdílení mezi námi.
Letos dělám 3A podruhé a je to jiné. Věděla jsem už o čem to je, a navíc dělám tady průvodce svému příteli. Jsem tu s ním, ale vlastně mám pocit, že mu nechávám volnost, aby si dělal, co chtěl. Nenutím ho do rozhovoru a do sdílení. Pokud chce, má mě tu a záleží na něm, jestli přijde a zeptá se mě, co měl ten který pocit znamenat.
Vlastně jsem průvodce, ale občas, a to hlavně v životě, dělá průvodce on mě a pomáhá mi překonat krize. Teď už je vlastně čtvrtý víkend této školy a už od začátku mám pocit, že náš vztah má jinou energii. Je láskyplnější, krásnější, něžnější. Vlastně nemám pocit, že mu něco dávám a pomáhám mu, ale možná spíš on mě. Je to poznat na naší komunikaci a sdílení.


Jaké se u tebe děly změny? Jaký to má dopad na tvůj každodenní život a zdraví?

Práce s Reiki mi přinesla schopnost komunikovat s lidmi, i s těmi, které nemám ráda nebo z nich mám špatný pocit. Přijmout je takové, jací jsou. Je to jednoduché u někoho, kdo se mi líbí, ale u jiných jsem cítila averzi už jen k tomu, se s nimi seznámit, natož komunikovat. Ale díky této škole se mi to daří. .
Tento týden mě vedoucí seřval a zaměstnavatel nám vyhrožuje soudem. Dvě holky u nás dokonce mluvily o sebevraždě, ale já už jsem toho měla dost a řekla jsem si, že se přece nebudu stresovat a natolik jsem se uklidnila, že teď od pátku prožívám štěstí a krásu. Ze sebe, ze svého těla a mysli.


Pokud jde o zdraví, tak to se hodně zlepšilo. Už nepotřebuju tolik záchranných léků. S Reiki zvládám všechno, a když už se nějaká ta nemoc nebo špatný stav dostaví, dělám seance s přikládáním rukou na místo, u kterého mám pocit, že potřebuje posílit. Nejkrásnější je s Reiki usínat, s rukama na hrudi.


Co se změnilo ve tvé rodině?

V naší rodině je tedˇkrásná pohoda a harmonie. Tím, že jsem se změnila já, myslím, že i rodiče se zklidnili. Předtím, když k nám třeba přišla nějaká návštěva, tak se mamka stala robotem. Samý strojený smích, ztuhlost, jako reakce na komunikaci. Ale teď je víc uvolněná ,v pohodě a spontánnější. Ani taťka už není teď tolik a tak často naštvaný. Například zrovna minulý týden položil funkci trenéra fotbalu, který byl jeho život. Myslela jsem, že bude naštvaný rozzlobený, ale on nic. Byl v pohodě, usměvavý


Jak jsi vnímala tento víkend?

Tento víkend byl úžasný, užívala jsem si hlavně klidné techniky. A v technice “Země, člověk, nebe“ jsem si připadala jako víla na paloučku. Tělo se hýbalo samo prostorem, ruce tančily okolo těla, no prostě pohádka.
Zasvěcení ze začátku trochu nuda, připadalo mi trochu dlouhé, ale po nějaké době jsem se tak ponořila, že čas šel mimo mě a jen láska obklopovala mě i bytosti, které byly okolo. Po skončení jsem byla tak unavená, že nejlepším řešením bylo jít spát Ráno jsem vzbudila perfektně vyspaná a odpočatá. A Nadabrahma tomuto stavu ještě víc napomohla.


Děláš si doma Reiki seance?

Když už dělám Reiki seance, buď pro sebe nebo pro někoho jiného, je to vždycky svátek. Ve mně a skrze mě. V tu chvíli to cítím i v pokoji nebo místě, kde ji dělám.





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=108