Datum 14.3.2005 8:00:00 | Rubrika: Reiki

Co je hlavní myšlenka, v čem je Reiki-živá cesta výjimečná?



Reiki-živá cesta dává úplně novou vizi práce s člověkem.


Novou pro Reiki, novou pro dnešní společnost.


Ve skutečnosti nic není nového pod sluncem, všechno už tu bylo. Jde o to, aby ty nejdůležitější věci života byly současnému člověku přístupné, aby byly pro něj vhodné a aby ho mohly léčit z civilizovaných chorob a někam ho směřovat.


V této době je to nová vize, protože nikdo jiný se o totéž nepokusil.


 


Totálně nové je zaměření Reiki-živé cesty. Reiki je určeno pro kohokoliv, není to technologie pro omezenou věkovou nebo profesní skupinu. Smyslem Reiki je hlavně práce se sebou.


Nechceme být plytkými léčiteli druhých, kteří o to nežádají, ale chceme být tvůrci sebe sama.


Předmětem Reiki seminářů není nějaká metoda léčení, ale člověk sám, který tou metodou prochází. Je to vlastně cesta k sobě samému.


Toto zaměření vychází z etiky Reiki. Neděláme Reiki tam, kde ho nežádají. Mezi přijímajícím a dávajícím Reiki musí být rovnováha atd.


Máme zkušenost, že pokud dáváme Reiki nějakému člověku a zároveň nepracujeme s jeho vědomím, tak působení Reiki je dočasné. Z toho vyplývá, že nejdůležitější léčba je ta, kde člověk sám prochází systémem zasvěcení a seminářů a posiluje sebe sama.


Je to konečné převzetí odpovědnosti za sebe sama. Nemusíme tak být závislí na jiných.

Reiki živá cesta je práce s vědomím. Čím déle jsme v procesu, tím více roste individuální a kolektivní vědomí.

Koncepce je dlouhodobá a systematická. Jedině delší vize a delší směřování má smysl. Zároveň je koncepce vybudována pro normálního pracujícího člověka. Počítáme s tím, že má zpravidla čas o víkendech a nějaký ten týden dovolené.


Proto je kladen důraz na domácí terapie. Úspěšnost či neúspěšnost systematičnosti je právě dána každodenní prací s Reiki. Tu velmi podporujeme.


 


Koncepce jednotlivých víkendů a setkání je kolektivní léčbou a terapií. Na setkáních živé cesty se nedovídáme tolik informace, které si můžeme přečíst, ale prožíváme stav Reiki.


Společně vytváříme duchovní motor, ze kterého rovněž společně čerpáme.


 


Reiki živá cesta je práce s transformací. Vyrovnáváme tělo a mysl, otevíráme své nitro a dáváme prostor pro sebevyjádření. Tím se z potlačeného člověka stává člověk sebevědomý, má vědomí sebe sama. Toto vědomí je zdrojem životní síly. Transformace vede od slabosti k síle. Konečný důsledek transformace je schopnost niterného prožitku a věcné mysli.


Jsme zaplaveni láskou, která má nekonečnou formu. Máme velkou svobodu, jak lásku vyjadřovat. Nejsme otroci.


 


Zdroje živé cesty jsou otevřené. Základem pro živou cestu je otevřenost vůči postupům, které pomáhají našemu poslání. V současné době hlavními zdroji je všechno, co nám předali naši mistři a co nám předávají mistři v nás, jsme napojeni na kolektivní vědomí.


Čerpáme z tantrického léčení, pránické staroindické léčby, z šamanských technologií, z artterapie, z Usuiho systému Reiki, z jiných japonských zdrojů, hodně čerpáme z Oshovy vize, z Oshových meditací, z Oshových meditačních terapií.


Čerpáme z vlastní praxe, z vlastního napojení na Reiki.





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=185