Datum 21.3.2005 8:00:00 | Rubrika: Reiki


Začátečník potřebuje iluzi Mistra. Potřebuje vědět, že ten, který mu Živou cestu Reiki zprostředkovává je milý, moudrý, příjemný, osvícený, ideální.


Stavět se do takové role by mě stálo spousty sil, takže se osvěžím tím, že na tvé cestě si mohu dovolit být otravný, hloupý, nepříjemný, osvětlený, idealistický.


AlSunka se zeptala: Dokáže sám Mistr stále znovu a znovu jít naplno a nově do stejné věci? 


Je to základní otázka. Odpověď nejlépe přichází vlastním životem. Čím lépe na tuto otázku umíme odpovídat, tím více jsme Mistři. Mistři života, Mistři  Reiki, Mistři čehokoliv.


Tu otázku lze AlSunko také položit jinak.


Kdo a nebo co je to „sám Mistr„? Je to osoba, která tě vede, provokuje a podporuje nebo je to tvůj životní princip, tvoje životní síla, tvoje vlastní láska?


Dovolí Ti „sám Mistr“ stále znovu a znovu jít naplno a nově do stejné věci?


Je-li to ta osoba, která tě vede, provokuje a podporuje, tak vlastně toužíš po mém osobním příkladu.


Toužíš po tom, abych sám na sobě ukázal, že vše, co se v Lažánkách prožívá, já sám prožívám. Že to, o čem se bavíme, mě zajímá. Že existují nějaké normy a principy, které jsou Ti na našich kurzech vštěpovány a sdělovány, podle kterých bys měla žít.


A ty budeš podle nich žít, pokud podle nich žije tvůj „sám Mistr“ a nebudeš, pokud nežije.


Cítím za tvoji otázkou lásku, úctu a hloubku. Ale otázka míří špatně. Nikam nás nedovede.


Já zásadně nechci, abych byl tvým vzorem. To bys žila život Sw. Ananda Shunyama, který je poněkud bouřlivý. Žila bys můj život ve tvém těle.


Jsem ochoten ti být totálním příkladem, pokud budeš chtít žít můj život v mém těle. Můžeš se o to pokusit, pokud se ti to podaří, budu tvým žákem.


Do té doby, žij svůj život ve svém těle. Buď sama sobě příkladem.


 
Budu tě provokovat, směřovat, podporovat, zasvěcovat, pokud o to stojíš, ale nebudu žít život podle tvých představ. To bych žil život tvých představ. Myslím, že můj osobní příklad nepotřebuješ. Myslím, že dokonce potřebuješ protiklad. Něco jako špatný příklad.


Tady mohu být skutečně něco platný. Dokáži být skvělým špatným příkladem.

Začátečník potřebuje iluzi Mistra. Potřebuje vědět, že ten, který mu Živou cestu Reiki zprostředkovává je milý, moudrý, příjemný, osvícený, ideální.


Stavět se do takové role by mě stálo spousty sil, takže se osvěžím tím, že na tvé cestě si mohu dovolit být otravný, hloupý, nepříjemný, osvětlený, idealistický.

Jakou normu potřebuješ? Potřebuješ, abych byl vegetarián? V létě bývám, obvykle jsem vegetarián mezi obědem a večeří.


Mám být krásný? Obvykle bývám, podívej se lépe.


Mám pravidelně meditovat? Pokud se tím myslí konkrétní Oshova meditace, tak mě to taky někdy popadne a nechám se znovu svést do takových hloupostí. Jindy si užívám lenosti.


Mám být zdravý? Jsem rád zdravý, pokud mně nějaká nemoc popadne, což se v poslední době děje jako výsledek bouřlivého života, neschovávám ji, klidně ji ukáži. Klidně ukáži, že jsem nemocen. Nemoc je součást života.


Je to jinak AlSunko. To, co tě u mě drží, je můj špatný příklad, mé provokace, a to, že jsem sám sebou a nejsem někým jiným.


Mé vědomí roste úměrně s vědomím mých žáků a naopak.


Podporuji Tvé vědomí.


Podporuji Tě.


Jdu znovu a znovu naplno a nově do stejné věci.


A tou věcí je můj život.





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=192