Datum 20.2.2005 21:15:18 | Rubrika: Reiki

Tyto myšlenky vznikly na základě sdílení na posledním víkendu Transformační školy Reiki.  Zaujalo mne, jak souvisí vývoj energie v přírodě s lidským sebepoznáním.


Člověk je součástí přírody a jejích cyklů. Ať chceme nebo ne, jsme ovlivňováni střídáním dne a noci, přílivem energie na jaře, sladkou bezstarostností a pohodou léta, sklizní a uklidněním podzimu a zastavením a zamyšlením zimy. Kvalitní přírodní léčba s těmito rytmy počítá a dokonce s nimi aktivně pracuje.


 Proto na roční  Transformační škole Reiki můžeme rok co rok pozorovat přirozené schéma proudu energie v účastnících. Na začátku školy vstupují účastníci do procesů ve škole a začínají je poznávat, zvykat si na ně, začínají si užívat prožitkové programy a vědomí přijímá meditace a otevírá se. A jak škola od podzimu přechází do zvnitřňujícího období v zimě, lidé jdou ve svém poznání sebe sama více a více do hloubky. Dostávají se k opravdu důležitým otázkám a tématům svých životů.


 U mnohých se otevřou až archetypální prožitky a jsou schopni nahlédnout do oblastí, které máme všichni společné, jako je narození, partnerství, milování, smrt a nový život. Na přelomu roku je zřetelně cítit vliv dnes bohužel hektických vánoc a lidé si v lednu a únoru rádi odpočinou a ještě více nahlédnou do svého nitra.


S nastupující energií nového života na jaře se energie poznání obrací k novým začátkům, k odhození všeho nepotřebného a brzdícího život v jeho plnosti a kráse. Tedy, druhá polovina roční školy pomalu, ale jistě nastoluje otázku: Co dál? Protože víme, že cesta sebeobjevování je v podstatě nekonečná, je teď před účastníkem rozhodnutí, jak upotřebí prožitky, zkušenosti a informace získané svým ročním pravidelným úsilím v dalším životě.


 Některé proces Transformační školy natolik nadchnul, že si ji zopakují v již trochu jiné roli i další rok, jiní jsou naopak zvědaví, co je za dalšími dveřmi druhé roční školy Reiki, ale jsou i tací, kteří chtějí v klidu doprožít a zapojit vše, co se zde naučili, ve svém praktickém životě.


Příroda (a s ní i lidé) však nečeká a vede nás do dalšího období, do dalších změn a díky tomu nás učí reagovat na život takový, jaký je. Díky poznání jejích rytmů může být tato naše cesta životem snažší, protože máme možnost se na ně alespoň trochu připravit a každé období života si dokonale užít.





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=194