Datum 16.10.2002 0:00:00 | Rubrika: Reiki

V září byla zahájena Mystická škola reiki .

S touto skupinou jsem se setkal na Reiki super v květnu 2002. První tři dny jsem měl dojem opuštěnosti, skupina mě nepřijala, nemohl jsem se mezi ně nějak dostat. Použil jsem k řešení popsaného problému REIKI a přišla spásná myšlenka: jsem velmi svázaný až spojený se skupinou s níž jsem absolvoval školu 3 A, která skončila na jaře 2001. V myšlenkách jsem se od skupiny 3A odpojil a nová skupiny mě přijala mezi sebe.

Karel 14.9.2002

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Přemýšlím nad tím co je vlastně hnací silou tohoto světa. Co ho utváří? Co ho může změnit? Jediná změna, která má význam je změna sebe sama. V každé chvíli svého života působíme na své okolí. Verbálně i neverbálně. Je to prosté a přesto je svět stále takový jaký je. Plný násilí, závisti ... Proč? Není jednoduché vrátit se ke zdroji a pohlédnout na příčinu. Kdo je tedy vlastně vinen za stav tohoto světa. Nabízí se říci ... každý svého štěstí strůjcem. Ale není to tak jednoduché. Žijeme od nepaměti ve společenství a právě společenství je to co nás utváří již od prenatálního věku. Rodina, národ, lidstvo jako takové. Od mala na nás dopadají podněty na základě kterých si vytváříme modely chování, kterými později reagujeme na situace, které zažíváme. "Tak to nedělej." "Tak to dělej jinak." ... jednoduché, že ? Jenomže naše první zkušenosti vznikají v době, kdy svět vnímáme jako prožitek. Žádná slova nebo čísla. Jen čistý prožitek. A tak dostat se k těmto prožitkům není jednoduché, nejsou katalogizovány.

Josífek 14.9.2002

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Člověk - lidská bytost nemůže být sám. Potřebuje někam patřit, mít sociální zázemí. Vlastně staletí se člověk vyvíjí, roste, žije, prožívá v určité komunitě - skupině. Člověk může cítit potřebu být sám, ale jakmile ztratí kolem sebe zázemí (rodinu, blízké, přátele) teprve pozná co ztratil ve svém životě. Prožívá prázdný smutek, nemá s kým sdílet bolest, strach, nemoc, radost, smích, pláč.

Radsotné a šťastné znovushledání úžasných lidiček, kteří se navzájem podporují, mají se rádi, pohladí, pochopí, ve smutku rozveselí. Nevidím, necítím zášť a zlobu, přímo čistý REIKI KYSLÍK v Lažánkách. Mrzí mě, že tady nejsou všichni, někteří mně chybí!! Nemusím skrývat svůj pláč nebo radost a cítím se ve skupině rovnoprávně.

14.9.2002

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co pro mě znamená skupina a co já pro skupinu ???????? Dříve a nyní ???????,

Z dřívějška: Loni na jaře jsem byla na Reiki Speciál. Bylo tu asi 10 lidí. Dodnes s těmito mám velice blízký vztah, jsem s nimí schopná ihned komunikovat např. po příjezdu - s ostatními třeba tolik ne, hned se objímat atd. Zkrátka už toho na sebe i hodně víme.
Výhoda skupiny - třeba při sharingu - někdo nadnese problém, který mě zajímá, ale nemám odvahu, sílu, chuť (nebo já nevím co) sama do toho jít. S některými lidičky udržuji kontakt i mimo kurzy a to setkání vždycky posílí. Od letošního Reiki Super jsem nebyla na žádné akci - a už mi to chybělo.
Co já dělám pro skupinu - že jdu do "akce" i když mně to zrovna moc nesedí nebo nejde, abych podpořila vytvoření společné energie, navodila potřebnou atmosféru - a ono mě to třeba i vcucne.

14.9.2002





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=33