Datum 25.4.2006 22:45:55 | Rubrika: Tantra

Zdravím všechny tantriky a tantričky i ostatní lidi a lidičky,
chtěl bych vám zase sdělit něco ze svého soudku. Tak jsme si tak teď řešili partnerskou krizi ve vztahu se svojí přítelkyní a došli jsme do bodu, kdy jsme se rozhodli napsat, co můžeme tomu druhému vlastně nabídnout.
Vznikl z toho ideál muže a ideál ženy, resp. to, jak si já jako muž představuju sebe jako ideálního muže, resp. spíš optimálního muže (to zní reálněji a dosažitelněji) a v čem to naplňuji. Ona napsala svou představu ideální ženy. Tu svoji část (ten ideál) vám dávám k nahlédnutí. Co vy na to pánové? Jaká je vaše představa ideálního muže a jak moc se jí přibližujete? A vy dámy? Jaký by měl být váš ideální muž? A jaké vy jako ideální ženy? Zanechme kritiky, sebekritiky a výčitek a podívejme se, co vlastně dokážeme tomu druhému nabídnout, nebo co bychom rádi nabídli ....
"Desatero ideálního muže"

1) Bojovník
Ideální muž je rozhodný, akční, který má velkou fyzickou sílu, aby mohl ulovit zvíře a dotáhnout ho domů - v našich podmínkách, aby získal práci a udržel si ji. Aby se dokázal materiálně postarat o rodinu. Zvíře se nedá ulovit přemýšlením, ale činem. Práce se nedá vykonávat tím, že o ní budu přemýšlet, ale že ji prostě vykonám. Schopnost přiměřeně riskovat. Nepropadat zoufalství, když risk nevyjde. Stát pevně za svým rozhodnutím. Slovo muže platí a stvrzuje ho čin. Více činů, méně slov. Žena nepotřebuje slyšet naše pohádky, co všechno udělám až ... Ideální muž je technicky a manuálně zručný - dokáže věci v domácnosti opravit nebo alespoň zařídit, aby byly opraveny. Ženě nechá z větší části péči o domácnost a děti - o rodinný krb.

2) Dobyvatel žen
Ideální muž si v partnerském vztahu neustále získává pozornost ženy svými činy, místo řečmi. Žena mu to oplácí svým obdivem. Takový muž je schopen lehkého flirtu s ostatními ženami, ale přitom je věrný té své. Nedává své ženě příliš najevo, že ho přitahují i jiné, resp. ne tak, aby tím svou ženu ponížil. Vždy oceňuje krásu své ženy - jak vnější, tak vnitřní. Dává ji najevo, jak si jí váží a jak je rád, že s ní může sdílet život. Je fyzicky přitažlivý, pečuje o své tělo, denně se umývá, používá pánskou kosmetiku ...

3) Ochranitel
Ideální muž je schopen ochránit ženu před nebezpečím, být jí nablízku, když to potřebuje. Nejen fyzická ochrana, ale i duševní podpora. Ideální muž je schopen ženu vyslechnout, pochopit, neshazuje ji, nenazývá ji hloupou slepicí, je si vědom rozdílu mezi mužským a ženským způsobem myšlení a plně to respektuje. Nabízí ženě svou náruč, do kterého se může schoulit. Sám také nabízí ženě svůj pohled na svět a dokáže se jí otevřeně svěřit.

4) Milenec
Ideální muž je schopen ženu i sebe sexuálně uspokojit. Nedává přednost jenom sám sobě. Ví, že i žena potřebuje zažít orgasmus. Je schopen projevit divokou zvířecí sexualitu i jemné něžné mazlení.

5) Otec
Ideální muž vychovává děti k samostatnosti, pomáhá ženě s vedením domácnosti a péčí o děti už od narození (resp. splození). Je přísný, ale spravedlivý, vše dělá s láskou. Ví, že děti nejsou zmenšené kopie dospělých a že vyžadují specifický přístup odpovídající jejich věku. Neklade na ně přehnané nároky ani je příliš nerozmazluje. Dokáže si s dětmi hrát, vzít je na výlet, učí je tomu, co se sám naučil. Dokáž děti vyslechnout a být jim i kamarádem, ale se zachováním otcovské autority. Učí děti, aby si vážili všech lidí, učí je ctít a vážit si sebe samých. Zásadní výchovné kroky projednává se svou ženou - matkou dětí a nedopustí, aby každý z rodičů chtěl po dítěti pravý opak. Nejasnosti a případné hádky se ženou neřeší před dětmi.

6) Kolega, kamarád, přítel
Ideální muž je ochotný kolega v práci, kamarádí s ostatními muži, se kterými si rozumí. Je ochoten pomoci, pokud to nebude příliš na úkor rodiny, netráví čas v hospodě u piva s cigaretou, ale spíš sportem, kulturou. Nepovyšuje se nad lidi z nižších sociálních vrstev (dělníci ze stavby, bezdomovci ...), ale ani se neponižuje před super schopnými manažery, politiky, umělci. Je si vědom své ceny. Má několik dobrých přátel - mužů i žen. S těmito se navštěvuje buď sám nebo společně se svou ženou. Ta ví, že na kamarádky nemusí žárlit, protože vztahy jsou na přátelské úrovni. Má své koníčky, kterým se věnuje se svou ženou a další, kterým se věnuje sám nebo se svými kamarády.

7) Syn
Skutečný syn svých rodičů. Dospělý a přesto pro rodiče vždy jejich dítě. Respektuje a ctí své rodiče. Je jim vděčný za svůj život. Ve stáří jim pomáhá - materiálně, sociálně. Syn - jako pozice ve vztahu ke své ženě. Občas potřebuje být jejím synem, schoulit se k ní do klína, nechat se jen tak hladit. Nestydí se za to, protože on i žena vědí, že je to jeho přirozená potřeba.

8) Mírotvůrce
Poněkud nemoderní výraz, ale lepší mě nenapadl. Ideální muž pomáhá šířit lásku do celého světa tím, že se neustále zdokonaluje ve své schopnosti milovat, veškerou svou činnost vykonává s láskou. Věnuje se alternativním metodám léčení sebe i druhých, léčení přírody. Chrání životní prostředí tím, že se snaží minimalizovat dopad své činnosti na něj, podporuje využívání obnovitelných zdrojů energie, minimalizuje odpad. Nekouří, alkohol pije jen střídmě, věnuje se sportu, zdravotním cvičením, meditacím. Veškerou svou činnost i nečinnost věnuje nejvyššímu cíli - dokonalému sebepoznání, osvícení. Ví, že toho nedosáhne odchodem do kláštera, ani sezením pod stromem nebo ležením v posteli, ale že na této cestě musí projít náročným výcvikem v duchovních disciplínách - meditace, různé psychoterapeutické metody, fyzické cvičení ... a že neoddělitelnou součástí této cesty je i běžný materiální a sociální civilizovaný způsob života.

9) Stabilní vytrvalec
Podle mne ta nejdůležitější věc (asi proto, že právě ta je mojí achilovou patou). Ideální muž dělá všech 8 bodů trvale, stále s nejvyšším možným nasazením. Není to tak, že jeden týden je fantastický muž a druhý týden se hroutí pod tlakem pracovních, rodinných nebo jiných úkolů nebo svých myšlenek.

10) Ideální muž neexistuje
Ideální muž ví, že neexistuje ideální muž. V každém okamžiku je spokojený s tím, jaký právě je, protože jedině tak je schopen se posunout dál bez sebekritiky, výčitek, sebelístosti.


Tak to je můj pohled na věc, moje osobní představa. Co vy na to? Mohla by z toho vzniknout docela zajímavá diskuse na konkrétní téma ....

Láďa UO







Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=361