Datum 20.3.2007 14:32:54 | Rubrika: Tantra

Původně jsem toto psal jako reakci na Moniky článek o ženské sexualitě. Sice nejsem ten pravý, kdo by k tomu mohl něco psát, ale když jsem viděl, jak málo odezev tak důležité téma vyvolává, tak potřeba komentovat byla silnější než já . Pak jsem zjistil, že jsem se rozpovídal víc..... Takže ten začátek je vlastně komentář.

Přiznám se, že toho o ženské sexualitě moc nevím....
Pravda ale je, že bych musel hodně přemýšlet, abych mezi svými bývalými partnerkami našel některou, u které bych měl pocit, že si svou sexualitu, orgasmus apod. nedokáží užít. Pokud takové byly, moc dobře to maskovaly. A tak nevím nevím, jestli příčina problémů, o kterých píše Monika, je opravdu zakořeněna v kolektivním nevědomí. Mnoho z toho bych spíše viděl ve výchově a příkladech rodičů (hlavně náboženská výchova), a pro nás v převtělování věřící i ve zkušenostech z minulých životů. A myslím, že i intenzita těchto problémů klesá se zvyšujícím se letopočtem narození. Přeci jen v osmdesátých letech narozené dívky měly kolem sebe o dost otevřenější prostředí, nežli generace našich rodičů. A prarodičů. A tak dále.

Ale jak říkám znovu. Do nezměrných hloubek ženské sexuality, ženské psychiky, ženské duše....nevidím.

Znám ale spoustu mužů, kteří se žen bojí (tímhle a většinou z toho, co píšu níže, jsem si taky prošel). Kteří se bojí, jestli je v posteli budou zvládat. Kteří si nedůvěřují. Kteří mají komplex z toho, že orgasmu dosahují dříve nežli ženy...protože přeci primárním úkolem muže je uspokojit ženu. A tak to, že na základě dlouhého vývoje lidstva jako živočišného druhu (či na základě chyby při stvoření) průměrně muž dosáhne orgasmu po 3 minutách milování, zatímco ženy po 13 (statistika) jim způsobuje takové problémy, že začínají pochybovat o svém mužství, znervozní, pak se nepostaví..... a dál ten začarovaný kruh známe všichni. Všichni muži si dokážeme velice živě představit, jak s klesajícím přirozením klesá sebedůvěra, pocit mužství, odvaha, touha něco zkoušet, touha někoho zkoušet.

Řekl bych, že v této době je sexualita žen rozebíraná poměrně často a velice do hloubky. Ženy jsou schopné si spolu sednout a rozebrat ji do takových podrobností, že my muži bychom asi jen tak s vyvalenýma očima nechápavě zírali. Takže ženy se dozví, že je normální a v pořádku, že nemají chuť, když je bolí hlava. Že když jsou unavené, rozhozené z práce, když jsou uhoněné kvůli dětem, úklidu .... tak že jim třeba nejde ani styk samotný, natož pak dosáhnout orgasmu.

A muž? Muž se dozví to, že když je unavený z práce, rozhozený z posledního setkání s šéfem.....tak že musí být vždy připraven, plně spolehlivý, nesmí odmítnout, musí mu stát, musí nejprve alespoň půl hodiny věnovat předehře, pak (nebo lépe už při tom) partnerku několikrát uspokojit, a pak teprve může nesměle položit otázku "Miláčku, už můžu?" Když to shrnu, tak ideálním mužem pro ženu, alespoň podle většinového mínění mužské populace (a bohužel i některých žen, pár jich taky znám), je neunavitelný android. A samozřejmě každý z nás mužů zná mnoho takových androidů, protože se s nimi dennodenně potkáváme ve škole, v práci, v hospodách, čteme jejich příběhy na netu.....A když takový android nejsem já, mám opět psychický problém. Mimochodem kromě androidů jsou hospody plné i fotbalových trenérů české reprezentace, vrcholných politiků, špičkových manažerů, kteří od svého soustruhu vědí mnohem lépe, jak řešit problémy firmy, ve které pracují.... co firmy, ve které pracují, byli by schopni vyřešit všechny problémy lidstva, kdyby...

Tak toto je, milé dámy, prostředí, které formuje sexualitu muže.

maitreja





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=412