Datum 16.8.2007 9:39:43 | Rubrika: 

Myslím, že většina z nás, kteří se tu scházíme, ví něco o astrologii a alespoň částečně jí důvěřuje. Jelikož je pro mě těžké přijímat něco jako dogma, všechno potřebuji promýšlet ze všech stran a teprve, když se přesvědčím, začnu věřit, přemýšlel jsem i tomto: „existuje několik různých systémů, které podle data narození říkají, jací jsme. Co kultura, to jiný systém. Jak moc se liší? Kterému mohu důvěřovat?“. A tak jsem si udělal porovnání....a rozhodl se o výsledky s Vámi podělit.
Zkoumaný subjekt: maitreja
datum narození: 4.2.1972

Zvířecí horoskop: Vodnář
Vodnáři jsou poněkud neobvyklí, výstřední nebo dokonce trochu vzpoury chtiví. Jsou extrémně zvědaví a družní, ale můžou být také nevyzpytatelní a nepředvídatelní. Nikdy přesně neodhadnete, co zase váš malý Vodnář vyvede. Nesnášejí dobře výcvik nebo disciplínu.

Indiánský horoskop – Vydra
Zrozence ovlivňuje vzdušný živel (myšlení, rozum, pohyblivost, bystrost), vládne jim pak vítr severní (uzdravení, obnova). Díky optimismu a životnímu nadšení zvládají lidé zrození v totemu Vydry existenční trampoty neobyčejně lehce. To, co jeden vidí jako svízel nebo těžkost, chápe Vydra jako výzvu, hru. Ke všemu přistupuje s humorem, dokáže podržet i v těch nejhorších chvílích. Proto jsou ve společnosti velice oblíbení. Mívají hodně přátel, jsou to dobří společníci. Lehce se skamarádí. Lidé narození v tomto znamení bývají nadaní, vynikají aktivitou, pracovitostí, mají neobyčejný smysl pro spravedlnost. Pokud cítí nějaké příkoří, neváhají okamžitě zasáhnout a pomůžou tomu, kdo je podle nich v právu, pomůžou slabšímu proti převaze. Nejednou mívají nápady, jejichž realizace končí nejdál někde v polovině, většinou jsou schopni udělat jen první krok. Jejich představy a plány jsou většinou reálné jen v jejich fantazii. Neumí rozlišit utopii od uskutečnitelných vizí. Pak potřebují někoho, kdo by je podržel "na zemi". I když si to nepřipouštějí, konstruktivní kritiku potřebují, jinak by zbytečně spotřebovali příliš energie a času na realizování svých nerealizovatelných projektů. Z toho vyplývá i určitá nestálost, zásadní věci neumí brát příliš vážně. Na mysli mi vytanulo přirovnání k motýlovi, který si volně poletuje na louce, tu sedne na květinu, tu ochutná nektar z jiné.

Druidský kalendář: Topol
Osoby zrozené v topolu mají všestranné zájmy, jsou to lidé hledající smysl ve všem a všeho, lidé s intelektuálními sklony, nepostrádají však ani praktický realismus. Chtějí přijít věcem na kloub, probádat a pochopit své okolí. Základní potřebou je pro ně poznat širší souvislosti, skutečné jádro věci. Jsou činorodí, duševně čilí a velice učenliví. Za hlavní úkol svého života, za jeho smysl, považují překonávání pochyb. Ctižádostivost je pro ně hnacím momentem a přináší jim většinou rychlé úspěchy. V citech topolům často překáží ctižádostivost, nevypočitatelnost emocí je znejišťuje. K cíli směřují rychle a s plným nasazením, a proto se jim často předhazuje i oportunismus. Jestliže se jim úsilí po poznání a úspěchu změní ve vnitřní potřebu, není vyloučeno, že začnou uvažovat pouze v rozmezí plus nebo minus. Mají pak sklony k ukvapeným závěrům, působí tvrdě a nepřístupně - třebaže si tak pouze chtějí chránit své měkké jádro.

Čínský horoskop: Krysa
Na Východě je krysa považována za okouzlující stvoření, Inteligentní a vtipné. Krysí lidé se rádi sdružují a mívají obvykle mnoho přátel a známostí. Převáží-li negativní stránka, může se z oportunisty stát šetřílek, jenž se neustále obává ztráty bezpečí. Krysí lidé mají tendenci být chamtivci a strachují se deštivých dní. I přes svou hrabivost však dokáži být štědří k někomu, kdo to opravdu potřebuje. Krysy jsou většinou přesvědčivé a umějí předložit své myšlenky ostatním. Často bývají úspěšné ve světě byznysu, dokáží oživit i upadající podnikání. Nejlépe se jim pracuje s partnery, protože neustále potřebují diskutovat o nápadech a postupech. I v osobním životě je jejich nejdůležitější potřebou komunikace.

Měsíční horoskop: Typ vypouklé luny
Při vypouklé Luně měsíční světlo dále sílí, ale ještě pořád to není úplněk. Lidé narození za této fáze věnují hodně pozornosti jakémusi "sebeobjevování". Vyvinuli si už schopnost osobního růstu a chtějí udělat ze svého života něco hodnotného. Neustále se chtějí vyvíjet, neustále se ptají "proč" - kam jdou, jak rostou, jestli to, co dělají, má význam. Nic nepovažují za pevně dané. Je pro něj velice důležité mít ve věcech jasno, vysvětlovat si je a objevovat lepší způsoby, jak je dělat. Obvykle mají také pronikavé myšlení a schopnost navzájem spojovat myšlenky a koncepce. Jsou schopni se totálně zasvětit nějaké osobnosti nebo "věci" (a nebo chtějí, aby pro ně se stejnou oddaností pracovali ostatní).

Egyptský horoskop: Amon-Rea
Egypťané věřili, že narodit se v tomto období je výzvou a příležitostí k velkému štěstí. Není proto divu, že mnozí vynikající badatelé a učenci byli zrozeni právě v tomto období. Tito lidé ztělesňují původ a výchozí bod veškeré činnosti. Oplývají silou, energií, zdravím a žijí budoucností. Jsou velmi inteligentní, originální a poznatků či dovedností nabývají snadno. Mívají velké ideály a jejich přirozená snaha po dokonalosti je nutí k tomu, aby si stavěli vysoké požadavky jak na sebe, tak na své okolí. Ale jejich myšlenky a cíle mohou být někdy příliš utopické. Když zjistí, že se zmýlili, jen velmi těžko se smiřují s porážkou. Je nemyslitelné je donutit, aby jednali proti svému přesvědčení. Hlavním motivem v jejich práci nebudou peníze, ale pocit seberealizace, entuziasmus a cit pro spravedlnost (jsou schopni pro dobrou věc nemálo obětovat a “nastavit svůj vlastní krk”). Ale měli by být méně důvěřiví k ostatním lidem, kteří je mohou zneužívat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nevím,
k jakému závěru o pravdivosti horoskopu jste došli vy, kdož mě znáte. Ovšem je přinejmenším zvláštní, že národy, žijíce tisíce kilometrů daleko
od sebe, mnohdy s oceánem v cestě, často i v různých časových
obdobích.....vypozorovali v lidech narozených v podobném čase podobné
vlastnosti. Pro mě je to dostatečně silným důvodem, abych těmto naukám
důvěřoval.



Původně na tomto místě byly dva
odstavce, u kterých jsem, po upozornění zúčastněné osoby, pochopil, že
jsou zbytečně provokující. Proto tu již nejsou.


Váš
maitreja




Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=451