Datum 21.9.2007 21:24:38 | Rubrika: Tantra

Minulý víkend se v Brně na Domečku sešla malá skupinka mužů....
.... uskutečnilo se první setkání mužské tantra jógy. Přímými účastníky tohoto historického okamžiku v dějinách lažáneckého hnutí (a možná i v dějinách evropských) bylo 14 statečných mužů. Jaké to bylo , o tom vypovídají jejich zážitky a reflexe:

Zažil jsem velmi příjemnou atmosféru skupiny složené výhradně z mužů. V běžném životě celkem vzácný okamžik pro muže, který nepije alkohol a nechodí do hospody.

Děkuji
Arya

Je tu kontakt se VŠÍM. Přijďte, stojí to za to!

Méďa

Vynikající dynamické meditace, už druhý den se druhá agresivní fáze proměnila v epos o budování vnzřní síly a hrdosti muže.
Určitě se objevily i zdravotní výsledky na fyzickém těle, doufám, že je i nadále udržím.

Jindra S.


Dovodom,pre ktorý som sem prišiel, je objavovanie seba samého, harmonizácia všetkých aspektov podla systematického pevného poriadku. Cvičenie technik v prostredí kruhu společně cítiacích mužov ma nabíja energiou a dáva mi inšpiráci a podnet na prácu zo sebou doma. Prvý víkend bol zameraný na aspekt mužská sila, ktorý je začiatkom na ceste na ktorú som sa vydal. Pocity sú nezdělitelné, treba ich zažiť.

CHETAN DHTANA

Dobrý kolektiv chlapů. Líbily se mi transovní a katarzní Oshovy techniky a další techniky, pracující hlavně s 1. a 3. čakrou.

J.


Toto setkání ve mně probudilo velmi příjemný (a asi potřebný) pocit sounáležitosti. Společenství mužů, kteří se nepotřebují "vytahovat" jeden nad druhého.
Dalo mi to pocit jistoty v sobě samém a uvědomění si toho, že vše co hledám je součástí mé osobnosti. Díky technikám a "skupinové energii" jsem dostal velkou podporu v hledání sebe sama.

Luděk B.

Za těch pár dní jsem cítil jak se nádherně všichni propojili a podporovali navzájem a ucítil jsem ohromný tok energie uprostřed mne, která ze mně vyzařovala a mísila se s prostorem. Byl to ohromný zážitek cítit tu soudržnost a podporu všech.

Díky všem !!!

Dufer


Bylo to setkání s muži, s kamarády. Bylo to i probouzení a kultivace síly, mé mužské síly.
Byla to zátěž pro tělo, bylo to občerstvení a regenerace mých sil.
To byla mužská síla.

Luděk


Další víkend s Mužskou silou ... Už mi připadá známější, domáctější, připadám si s ní víc spojen. Cítím se víc Mužem než dřív a cítím, že ostatní muži mně tak cítí. Příjezd sem a vplutí do skupiny "spolubojovníků" přináší uvolnění od toho vyhroceného, každodenního shonu a stresu, kterými se se teď vyznačují mé dny. Je to moc příjemné, ale jak víkend a techniky dál pokračují, tím dál víc si uvědomuji, že to uvolnění je částečné, uvnitř je stále napětí, ostražitost, horečné přemýšlení. Když mám odpočívat, neodpočívám. Když mohu relaxovat, nerelaxuji. Není to příjemné zjištění, ale jsem za to rád - a mám chuť s tím něco dělat. Těším se, jak budu v dalších dnech cvičit s asánou Mužské síly a cítím, že právě to by mi mohlo k uvolnění dopomoci.

Tomáš




Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=464