Datum 31.12.2007 0:00:00 | Rubrika: Prakrti

Rudrákšový plod se 16 mukhi pro získání štěstí, prosperity a vítězství. Doporučuje se mužům a ženám, které hledají hojnost a vítězství na všech úrovních.

Kapitola 4

Mocné kombinace rudrákšových plodů

Rudrákšové plody s různými počty mukhi se kombinují na základě svých vlastností, a tím vznikají mocné kombinace, které se ukázaly být velmi účinnými. Tisíce svědectví potvrzují, že tyto kombinace mohou změnit život, odstranit problémy a nabídnout úspěch v obchodě, profesi nebo v osobním životě.

Měsíční náramek
Náramek je tvořen 9 rudrákšovými kuličkami se 2 mukhi, perlami a stříbrnými korálky, které je od sebe oddělují. Tato kombinace uklidňuje negativní vlivy Měsíce, zklidňuje hněv a dává kontrolu nad emocionálním chováním. Pro ty, kdo potřebují zklidnit emoce, mít mír v mysli a harmonii se vším okolo, je tento náramek velmi vhodný.

Náramek prosperity
Náramek je tvořen 2 kuličkami rudrákši po 6 mukhi a 7 mukhi, dále jednou rudrákšou s 8 mukhi spolu s drahými kameny a stříbrnými korálky, které je od sebe oddělují. Je určen pro zvětšení bohatství a přítoku peněz a pro úspěch.

Náramek harmonie
Kombinace plodu Gaurí Šankar se 4 plody rudrákši o 2 mukhi, perel a stříbrných korálků, které je od sebe oddělují, je určen pro získání míru, ztišení, meditativní nálady, vnitřního štěstí a pokoje. Je dobré s ním meditovat, spát pro dosažení dobrého spánku a pro vnitřní naladění. Je to něco, co bychom měli nosit, když se život stává příliš hektickým, protože přináší emocionální harmonii a rovnováhu, jednotu a pocit sounáležitosti s ostatními. Doporučuje se mužům a ženám, které hledají harmonizující vztahy.

Siddha náramek
Kombinovaný náramek po jednom plodu s 2 až 14 mukhi (používají se malé plody z Jávy), který se nosí pro vyvážení a dosažení cílu v oblasti artha (blaho), dharma (náboženství), káma (tužby) a mókša (osvobození).

Hanumán Kavač
Kombinace rudrákšového plodu s 11 mukhi s nabitým Čirmi Kavač poskytuje tomu, kdo jej nosí, ochranu proti každému poškození a negativitě. Dává nepřemožitelnou auru a chrání tak před černou magií, kouzky, negativitou a psychickými útoky.

Síla slunce ( boha zvaného Súrja)
Velký rudrákšový plod s 12 mukhi pro získání síly, zářivosti a lesku Slunce. Pro zlepšení vůdčích schopností a administrativních kvalit. Pro odstranění starostí, podezření a strachů, pro zlepšení vlastního vnímání a motivace. Doporučuje se pro muže a ženy, které si přejí získat výše uvedené kvality a zvláště pro ministry, politiky, správce, obchodníky a výkonné ředitele.

Džáj přívěsek
Rudrákšový plod se 16 mukhi pro získání štěstí, prosperity a vítězství. Doporučuje se mužům a ženám, které hledají hojnost a vítězství na všech úrovních.

Šiva Šakti
Gaurí Šankar plod pro jednotu, mír, harmonii a duchovnost. Otevírá svět vědomí a přivádí člověka blíže k bohu. Doporučuje se osobám, které hledají harmonické žití a chtějí prohloubit svoji oddanost bohu. Také těm, kdo touží po ideálním životním partnerovi.

Půlměsícovitý Šiva přívěsek
Rudrákšový oříšek s 1 mukhi ve tvaru půlměsíce dává božský pocit odevzdání a neulpívání. Dává člověku sílu meditovat a poznat boha. Ti, kdo chtějí prohloubit svoji oddanost k bohu, měli by jej nosit při meditaci a sádhaně.

Zdravotní náramek
Náramek s plodu se 3 mukhi a 5 mukhi pro rozpuštění minulé i přítomné karmy a negativních vzorců a vlivů, které přicházejí zevnitř i zvenku. Dává mít mysli a redukuje stres. Doporučuje se osobám s vysokým krevním tlakem, hladinou cholesterolu a cukrovkou.

Náramek vítězství
Kombinace jednoho nebo více plodů se 16 mukhi (ať už nepálských nebo jávských) pro štěstí, prosperitu a vítězství. Pro osoby, které touží po vítězství na všech úrovních.

Síla bohyně Sarasvatí
Sarasvatí kombinace je tvořena rudrákšovými plody o 4 mukhi a 6 mukhi, a je speciálně navržen pro studenty, intelektuály, umělce a spisovatele, neboť zvyšuje mentální schopnosti, vtip, sílu vůle, inteligenci, zaměření a dává tomu, kdo jej nosí, kreativní schopnost, schopnost učit se a poznávat. Nosí se jak na krku, tak i na zápěstí.

Síla bohyně Móhiní
Tato mocná kombinace je tvořena jedním plodem se 13 mukhi, který reprezentuje bohy Indru a Kámadévu, a dvěma plody se 6 mukhi. Je to kombinace vhodná pro osoby, které chtějí zvýšit své charisma, přitažlivost, magnetismus a svoji skvělost.

Síla jednoty
Tento speciální přívěsek se skládá z jednoho plodu typu Gaurí Šankar a dvou rudrákšových plodů se 2 mukhi. Přináší do rodiny mír, harmonii, štěstí a spokojenost. Harmonizuje celou atmosféru v okolí toho, kdo jej nosí. Tato kombinace zlepšuje manželské vztahy nebo vyhlídky na manželství u svobodných osob. Používají jej také páry, které touží po dítěti.

Ochranný náramek
Tento náramek je složen z plodů s 9 mukhi (reprezentuje bohyni Durgu), s 10 mukhi (reprezentuje boha Višnua) a s 11 mukhi (reprezentuje boha Hanumána). Ochraňuje toho, kdo jej nosí, před negativitou, zlým duchem a psychickými útoky. Je také ideální pro léčitele. Ten, kdo jej nosí, je požehnán spoustou energie, síly, dynamismu a nebojácnosti. Rudrákšové plody s 10 a 11 mukhi také zklidňují vlivy všech planet. Kuličky ovlivněné Merkurem ještě prohlubují účinnost této kombinace.

Náramek bohyně Durgy
Tento náramek má rudrákšový plod s 9 mukhi (symbolizující bohyni Durgu) a je určen pro nošení na levé paži (na nadloktí) nebo ruce (za zápěstí). Je-li tato rudrákša stimulována, pak bohyně Matka požehná dotyčného spoustou energie, síly, dynamismu a nebojácnosti.

Svasthja přívěsek
Tento přívěsek je tvořen jedním plodem s 5 mukhi a jedním plodem se 3 mukhi. Doporučuje se pro kontrolu krevního tlaku. Odstraňuje stres, strach a úzkost.

Rákša přívěsek/ Dóš Nivaran
Kombinace jednoho rudrákšového plodu s 10 rýhami zasazeného do stříbra a zavěšeného na parad řetězci (ovlivněném Merkurem). Odstraňuje negativitu a vliv zlého ducha, uřknutí. Věší se do vstupních dveří nebo do středu místnosti. Je speciálně navržen pro domovy a kanceláře.

Vástu přívěsek
Vástu je nauka o kompletním porozumění směrům, geografii, topografii, prostředí a fyzice (takové indické feng-šuej). Čím jsme modernější, tím více se vzdalujeme od véd, a tím se neustále dostáváme do kontaktu s nějakými problémy. Impulzivní plánování a neorganizované architektonické metody vedou k základnímu problému dneška, a tím je DISHARMONIE. Vástu představuje most mezi člověkem a přírodou. Vástu není náboženství, je to věda, jak postavit obydlí a kanceláře korektně tak, aby byly vyváženy principy země, ohně, vody, prostoru a vzduchu a my tak mohli mít maximální účinek ze života. Jestliže váš dům nebo pracoviště porušuje kterýkoliv z principů vástu, pak je to vástu dóš. Tento přívěsek je navržen tak, že se skládá z rudrákšového plodu s 10 mukhi zasazeného do stříbra a zavěšeného na sphatic křišťálovém závěsu spolu se stříbrnými korálky. Čistí efekty špatného vástu a je-li zavěšen ve vstupních dveřích nebo ve středu místnosti, přitahuje posvátné.

Vodní korálky
Tři volné rudrákšové plody o 5 mukhi se používají pro namáčení do vody. Snižuje to cholesterol, udržuje krevní tlak. Je to dobré pro zdraví. Korálky se namáčejí do sklenice s vodou každou noc a ráno je voda nalačno vypita. Korálky jsou pak usušeny. Je to určeno pro osoby, které mají problémy s krevním tlakem a hladinou cholesterolu.

Siddha mála
Mála (řetězec) skládající se ze všech plodů s 1 až 14 mukhi, z plodu typu Gaurí Šankar a Ganéš se nazývá siddha mála. Kombinuje božskou energii všech běžných rudrákšových plodů a je považována za nástroj k vyřešení a zastavení vzniku všech materiálních i mentálních problémů. Bůh šiva sám v Šiva puráně říká: „jakákoliv osoba, která nosí rudrákšové plody všech mukhi (siddha mála) se stane mně podobnou“, a proto by každý měl usilovat všemi možnými způsoby o tuto možnost. Návrhy siddha mály se mohou různit, mohou mít třeba větší počet některého typu plodu, mohou zde bát korálky ze zlata, stříbra nebo vlny – to je vždy považováno za velmi blahodárné pro jakoukoliv osobu nebo její rodinu. Mála se buď nosí kolem krku nebo je uchovávána na oltáři. Pokud je na oltáři, je dobré, aby alespoň jednou denně na pár minut po vykoupání byla někým nošena, pak má meditace a uctívání ten správný účinek. Pak může být sňata a vrácena na oltář.

Indra mála
Mála (řetězec), který se skládá po jednom ze všech rudrákšových plodů, tedy od 1 až do 21 mukhi. Takový řetězec je známý jako Indra mála. To je velmi vzácné a jen několik šťastných osob na světě vlastní tuto kombinaci. Obecně se k ní ještě přidává plod typu Tridžuti. Na základě nezávislého výzkumu bylo zjištěno, že v roce 1979 existovaly na celém světě jen čtyři pravé Indra mály.





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=487