Datum 24.6.2008 0:00:00 | Rubrika: Tantra

Prosím pozor, otevřeli jsme novou formu celoroční školy, třeba by Vás to někoho mohlo zajímat, tři pětidenní setkání během roku 2008/2009 pro ženy.....tantrajóga, cvičení Mohendžodáro, osho meditace....termíny : 24.-28.9.08, 17.-21.12.08 a 1.-5.4.09

B - Škola tantra-jógy pro ženy, stupeň IIv čajovně III
Celoroční škola prastarého umění tantra-jógy pro ženy a cvičení Mohendžodáro. Systematická výuka bude zaměřena na všech devět asán. Jednotlivé asány na sebe navazují a vytvářejí energetický celek, jehož zvládnutím se žena naučí rozvádět svou sexuální energii do celého těla a použije ji pro rozvoj intuice a vlastního zdraví. Pomocí těchto asán se uvolňuje do těla velké množství estrogenů, rozuměj ženských pohlavních hormonů. Tak se toto cvičení stává tajemstvím věčného mládí adeptek tantry.

Ženy mohou mít ze cvičení Mohendžodáro mnohostranný užitek. Na úrovni energetické, zdravotní a při milování a orgasmu.

Jednotlivé asány odkrývají všechny aspekty ženy. Proniknutím skrze tyto aspekty žena nahlédne hluboko do svého nitra a pochopí vnitřní zákonitosti své duše.

Program:
Tantra-jóga pro ženy, cvičení devíti asán, cvičení Mohendžodáro

Meditace - aktivní i tiché, zejména ze systému Oshových meditací; tanec; spontánní pohyb

Bioenergetická cvičení - cvičení na osvobození těla, dechu a uvolnění energie, odstraňování energetických bloků

Speciální sestava tantrických masáží pro ženy- aktivizace toku energie v drahách, jednoduchá ošetření celého těla, propojení všech čaker v těle

Zdravotní přednášky a konzultace s lékařkou na ožehavá ženská témata: menstruace, menopauza, ošetření prsů, vnitřní ženské pohlavní orgány, onemocnění spojená s ženskými orgány (záněty, rakovina, zduření), jak jim čelit a předcházet

Tato celoroční škola má formu 3 vícedenních soustředění, které budou propojeny systematickou, každodenní samostatnou prací adeptek tantry. Mezi jednotlivými setkáními si účastníce doma dělají doporučená cvičení a meditační terapie, do kterých byly zasvěceny na předchozím soustředění, a které budou konzultovány na setkání následujícím. Tímto způsobem vznikne celoroční škola, která je intenzivní, kde jeden program navazuje na druhý, a která má takto šanci každé ženě nabídnout vnitřní transformaci a posílení a obnovení ženství. Tato škola vede k posílení zdraví, otevírá cestu k orgasmu a milování jako láskyplné cestě životem, obnovuje přirozenou schopnost těla k regeneraci a ke kráse a pocitu svěžesti.

Meditace je nezastupitelná součást každodenní práce na sobě. Meditace je průvodcem na duchovní cestě, je cestou samou. Pravidelná, každodenní meditace je nezbytná, pokud chceme kvalitně pracovat s druhými. Oshovy meditace jsou souborem meditačních technik, které byly přizpůsobeny potřebám a možnostem moderního člověka. Do celoroční školy budou zařazeny speciálně vybrané meditační techniky tak, aby nastartovaly a podpořily cvičení tantra-jógy a umožnily nám vstoupit do hlubšího kontaktu s naším tělem a energií.

Meditační terapie jsou systematicky praktikované meditační techniky po dobu 21 dní. Účastníce školy budou motivovány a vedeny k systematické práci doma. Budou procházet meditačními terapiemi, které jsou již sami o sobě hlubinnými technikami přírodní léčby. Meditační terapie budou přímo navazovat na jednotlivá setkání.

Umění tantrické masáže pro ženy - pomocí speciálních postupů a cíleně vedených tlaků a dotyků odblokujeme a stimulujeme proudění životní síly v těle ošetřované ženy. Sama terapeutka je přitom v uvolněném stavu a ošetření je pro ni příjemným cvičením a má rovněž velmi příznivý účinek. Mezi přijímající a dávající dochází k vzájemné energetické výměně a obě strany tak během masáže získávají. Touto masáží můžete pomoci svým blízkým, ale také můžete obohatit svou profesionální terapeutickou praxi či položit její kvalitní základ.

Aspekty ženy vztažené k jednotlivým asánám:
Asána číslo 1, žena kráska, žena ošklivka
Asána číslo 2, žena kněžka, žena čarodějnice
Asána číslo 3, žena herečka, žena hysterka
Asána číslo 4, žena milenka, žena prostitutka
Asána číslo 5, žena matka, žena smrtka
Asána číslo 6, žena hospodyně, žena bordelářka
Asána číslo 7, žena živitelka, žena zlodějka
Asána číslo 8, žena léčitelka, žena nemocná
Asána číslo 9, žena rádkyně, žena klevetnice

Termíny: 24.-28.9.08, 17.-21.12.08 a 1.-5.4.09

Místo konání: Meditační centrum Lažánky

Příspěvek je 8.980 Kč při zaplacení nejpozději na prvním setkání.
Zahrnuje program, ubytování a stravu na všech setkáních.

Vede: Ma Deva Pranama
Vlastním jménem Monika Sičová. Má lékařské vzdělání, studovala Oshovy meditační terapie a hara masáže v Puně v Indii, absolvovala tantrické tréninkové programy podle Deva Bhardwaje, šamanství zažila na svých cestách v Mongolsku a Srí Lance. Je absolventkou několika celoročních škol v oblasti Reiki, meditace a masáží v Osho Sugama Meditation Center. Je lektorkou na Tantrické škole a na Mystériích lásky, života a smrti.


ASÁNY ZE CVIČENÍ MOHENDŽODÁRO:
PŘÍBĚH ŽENSTVÍ
VNITŘNÍ ZRAK
POHLED DO VESMÍRU
ŠŤAVNATÁ JÓNI
TAJEMSTVÍ ŽIVOTA
ODEVZDÁNÍ
DÁVÁNÍ MLÉKA
SPIRÁLA ŽIVOTA
BOHYNĚ MATKA

MEDITAČNÍ TERAPIE:
CHAKRA DANCE
BORN AGAIN
CHAKRA BREATHING
NADABRAHMA
NO DIMENSIONS
MANDALA
VIPASSANA
KUNDALINI MEDITACE
DYNAMICKÁ MEDITACE

Tantrická jóga pro ženy je ucelený systém cvičení a meditací určený výhradně pro ženy.

Vede ženu do svého nitra, skrze jednotlivé asány, skrze meditace a společné prožitky a sdílení ve skupině. Aby žena mohla být skutečně probuzenou ženou, potřebuje prožít sebe sama.

Ženské hodnoty jsou láska, umění, skutečné lidské vztahy, pohoda domova. Žena je i maminkou, ochránkyní, patronkou domova, ženského láskyplného přijetí muže, žena je pěstitelkou a léčitelkou. Všechny tyto aspekty budeme v ženě objevovat a posilovat. Určeno pro ženy jakéhokoliv věku.

Tato škola je vhodná pro absolventky stupně Tantra-jógy I.

Centrum: Meditační centrum Lažánky
Vede: Ma Deva Pranama




Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=547