Datum 10.10.2008 15:16:12 | Rubrika: 

Osho - O mužích
Zorba Buddha je odpovědí. Je syntézou hmoty a ducha. Je vyjádřením toho, že neexistuje žádný konflikt mezi hmotou a vědomím, že můžete být oběma. Můžete mít vše, co svět dokáže poskytnout, co mohou věda a technologie vytvořit, a můžeme mít vše, co Buddha, Kabír a Nának nalezli ve svém vnitřním bytí - květy extáze, vůni zbožnosti a křídla nejvyšší svobody.
Zorba Buddha je nový člověk, je to rebel.
Jeho vzpoura spočívá ve zničení protikladnosti spiritualismu a materialismu, je prohlášením, že tělo a duše jsou spolu, že existence je plná duchovnosti, že existence je obojím a nebo možná pouze jednou energií, vyjadřující se dvěma způsoby - jako hmota a vědomí.
Buďte Zorbou, ale nezastavte se zde. Pokračujte dál, abyste se stali Buddhou. Zorba je slepý, nevidí, ale může tančit, zpívat, radovat se. Buddha pouze vidí. Je pouze očima, jen jasností a vnímáním, ale nemůže tančit, zpívat, ani se radovat. Setkání Zorby a Buddhy může zachránit celé lidstvo. Buddha může přispět vědomím, jasností a očima, aby bylo vidět neviditelné. Zorba může poskytnout celou svou podstatu Buddhově vizi a umožnit ji , aby se stala tancem, radostí a extatickým způsobem života. Dávám Buddhovi energii, aby tančil, a dávám Zorbovi oči, aby viděl až ke vzdálenému osudu bytí a evoluce.
Můj rebel není nikdo jiný než Zorba Buddha.

z knihy O mužích - Osho




Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=564