Datum 8.12.2009 7:34:10 | Rubrika: 

Pouze dva mužské aspekty jsou jako černobílý svět. Doplněním asán o ženské aspekty vnímám a vidím další barvy...

Prostřednictvím cvičení a otevření ženských aspektů v jednotlivých asánách na celoroční škole III začínají muži vhlížet do ženského světa a současně ho lépe chápat. Prožitím těchto aspektů muži poznávají, že muži a ženy nejsou rozděleni do černé a bílé, ale že oba světy jsou mnohem barevnější a vzájemně se prolínají. Muži díky cvičení ženských aspektů vnitřně zažívají i ženskou polaritu a uvědomují si tak ve větší hloubce, že určité druhy vnímání a chování jsou typicky ženské. Postupně mizí prvotní potřeba soupeřit a prosazovat svůj "mužský" pohled a muž začíná vnímat ženu jako jedinečnou bytost, která ve spojením s mužem vytváří jednotu.




- Cítím, že ženské aspekty mě učí nepadat rychle do extrémů. Dříve jsem často i díky maličkosti dokázal velmi rychle upadnout z pozice plné síly do slabosti a vyčerpání, nechal se ovlivňovat. Poznání těchto aspektů mi navíc pomáhá hlouběji vhlédnout a lépe pochopit druhé pohlaví, resp. ženské chování.
Pouze dva mužské aspekty jsou jako černobílý svět. Doplněním asán o ženské aspekty vnímám a vidím další barvy, kterém jsou také naší součástí. Jejich pojmenování a následné prožití mi výrazně pomáhá uvědomit si, že jsem tady a teď a dodává sílu posunout se z pudovosti a neuvědomělosti k duchovnosti a vyššímu vědomí.

- Po počátečním sžitím s mužskými aspekty jsem je postupně začal prožívat zevnitř – ve spojení s dechem a energií. Dostal jsem se do vnitřního prožitku mezi dvěma extrémními polohami a začal víc a hlouběji poznávat sám sebe. S příchodem ženských aspektů v jednotlivých asánách jsem začal jednak více vnímat co prožívá žena a také chápat sebe (ženské aspekty uvnitř mě). Vnímám to jako cestu poznání a přijmutí sebe a současně i toho co prožívá žena, cestu, která mi pomůže lépe obstát ve vztazích (soukromých i pracovních), kdy se odstraňují bloky většinou nevědomé averze k druhému pohlaví. Cvičením a prožíváním jednotlivých asán a jejich názvů a aspektů se cítím svobodnější, uvolněnější a prozářenější vůči svému okolí i ve vztazích k ženám.


Jak to vidíte VY, ŽENY na tantrické škole, jak prožíváte setkávání s mužskými aspekty při cvičení Mohedžodáro?





Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=612