Datum 18.7.2012 0:00:00 | Rubrika: Tantra

Nejvíc z celého rituálu jsem si prožila víření – Moje tělo bylo pomalované barvami, spíš bylo počmáráno po předchozí fázi, kdy jsme každý zastupovali jednu ze šesti barev a nejprve udělali znak na svém těle a pak jakýmkoli způsobem pomalovali nebo se třeba jen dotkli, otiskli prsty atd. na komkoli jiném ze skupiny a šířili tak tu svoji vybranou barvu.
Pak začalo samotné víření na živou hudbu. Bylo málo místa a tak mi klasické rozpažení rukou spíš překáželo, protože jsem narážela do ostatních. Měla jsem ale potřebu co nejvíce rozevřít hrudník a tak jsem zkusila dát ruce dozadu, za záda.

I v téhle pozici mi víření nedělalo problémy. Představovala jsem si, že ty barvy, co mám na svém těle, šířím do celého světa, přináším světu barevnost. Po nějaké chvíli už mě ale pozice rukou a tahle představa přestaly naplňovat. Napadlo mě vyzkoušet i jinou pozici rukou než klasické rozpažení a nově vyzkoušené zapažení. Něco jsem zkusila, už ani nevím co, a ono to šlo. Vířila jsem bez problémů. A pak už se strhla hra a já zkoušela všechno možné, různé pozice rukou, pak s nimi hýbat a vlastně do toho samotného otáčení ještě tančit, mírně se předklonit, zkusit jiný krok než ten klasický, na chvíli se v momentě zastavit.

A ono to všechno šlo. Přestala jsem se bát, že upadnu a dokonce jsem zkoušela víc a víc, cokoli, co by mě mohlo rozhodit ve víření. A na víc mě to ohromně bavilo. Když se mi podařilo vymyslet a pak vyzkoušet něco o čem jsem byla přesvědčená, že nemůžu použít a že mě to rozhodí nebo že spadnu a ono se to nakonec povedlo, ještě víc mě to podpořilo zkoušet to dál. A když jsem se některými pohyby rozhodila a začala vrávorat, stačilo dát ruce do známé pozice – do rozpažení a vrátit se k běžnému kroku při víření a vše se během chvilky zase urovnalo a mohla jsem experimentovat dál. Cítila jsem se při tom svobodně a měla chuť s vířením nepřestat. Připadala jsem si, že dokážu všechno a pokud ne, že je mi jedno jestli upadnu nebo co se to stane.

Volně navazující akce Zasvěcení do čaker, Kundalini energie proběhne od čt 4. července do ne 14. července 2013.




Tento článek pochází ze serveru Sugama.cz
http://www.sugama2.cz/s

URL tohoto článku je:
http://www.sugama2.cz/s/article.php?storyid=709