Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
 : 
Zasláno od Pranama dne 21.1.2013 0:00:00 (2522 otevření)

Každý člověk, každá duše, přišla na tento svět s určitým cílem, posláním, úkolem - nebo spíše hned s několika, které spolu vzájemně souvisí. Já postupně objevuji, že mým posláním, tak jako i posláním mnoha jiných probouzejících se žen je očištění, uzdravení a nové zrození ženství v jeho původní nepokřivené podstatě.
¨


..... .......Přečtěte si práce napsané na konec školy MOHENDŽODÁRO, tantrajógy pro ženy...některé příběhy jsou hodně osobní, jiné se zase snaží zachytit teorii Mohendžodáro .....některé zveřejněné pod pseudonymem, jiné přímo pod autorm.....budeme je publikovat postupně, jedenkrát za čtrnáct dní jako seriál... .......

Probouzení a uzdravování mé vnitřní ženy

| Hanka Príbelová, Růže Radostná

Autorka článku je akreditovanou cvičitelkou Mohendžodáro...

Ženská síla 4.11.2009
Již od svých 25let se věnuji různým tělesným a duševním cvičením - meditace, jóga, tai-chi, práce s energiemi, podpora činnosti pravé mozkové hemisféry, posilování intuice, práce s myšlenkou jako s energií a práce na přijetí možnosti obousměrné komunikace se svým podvědomím. V průběhu let jsem v návaznosti na tyto své zájmy absolvovala řadu kursů a navštívila mnoho seminářů. Všechny tyto cesty mně pomalu, ale jistě vedou a posouvají vpřed při mé cestě sebepoznání a osobního růstu. V mé blízkosti se postupně, v posledních letech výrazně více, začali objevovat šamani a ranhojiči. A také ve mně se probouzejí schopnosti dané nám všem, ovšem schopnosti (díky dnešnímu uspěchanému a konzumnímu způsobu života) mnohými z nás zapomenuté a opomíjené. Léčení dotykem, kouzelná moc bylin a kamenů, magická moc slova.

Nevydařené partnerské vztahy, zklamání, emocionální zranění z dětství i ze vztahu - to bylo v době mého seznámení se s Mohendžodárem skoro pravidelným tématem mého víkendového večerního bilancování před spaním. Místo toho, abych po nevydařeném partnerském vztahu hleděla optimisticky vstříc budoucnosti a plánům na novou budoucnost mé dospívající dcery a tedy i na budoucnost svou, rozebírala jsem o víkendových večerech o samotě lítostivě svůj dosavadní život. V průběhu pracovního týdne jsem naštěstí občas sedla ke skicáku s tužkami či pastelkami a malovala. Tvořila jsem sobě pro radost, ale také pro radost mých blízkých. Naštěstí jsem se také celou dobu věnovala cvičení "pěti Tibeťanů" nebo mentální práci v tzv. Alfě, kterou jsem si osvojila na seminářích Petra Velechovského. Okolo mě byly v té době pouze kamarádky emocionálně zraněné obdobným způsobem jako já. Jednou z našich důležitých "zábav" při našich setkáních nad šálkem čaje bylo kolektivní lamentování nad naším dosavadním životem a společné "hanobení" mužského pokolení. Což se občas také velmi silně projevovalo v zaměstnání, kdy jsem měla problém pracovat v jedné místnosti s muži. Vzhledem k převážně ženskému kolektivu v zaměstnání, to nebyl až tak zásadní problém. Ovšem když náhodou došlo k osobnímu setkání s některým ze dvou mých kolegů, častokrát jsem na jejich adresu vznášela řadu ironických a znevažujících poznámek. Pod slupkou silné, rozhodné a výkonné sociální pracovnice v dětském domově se ovšem čím dál více do sebe stahovala má malá, zraněná a citlivá vnitřní bytost.

Tuším, že říjnové setkání s Jankou Šťávovou v roce 2009 na havířovském dvoudenním esoterickém festivalu, bylo tím klíčovým momentem, který mně posunul jiným směrem. Do té doby jsem znala MUDr. Janu Šťávovou jen jako lékařku ORL, na kterou jsem se několikrát obrátila s prosbou o pomoc při řešení svých či dceřiných zdravotních problémů s hlasivkami, zánětem horních cest dýchacích či se zánětem středního ucha. Jaké bylo mé překvapení, když jsem v lektorce semináře s názvem "ochutnávka tantrajogy pro ženy" poznala lékařku ORL. Po prvních 20minutách workshopu jsem v jednom okamžiku zažila velmi intenzivní pocit sounáležitosti, jakoby se celým mým tělem prohnal jakýsi mé duši velmi známý pocit jistoty a bezpečí. Odcházela jsem po dvou hodinách s informací, že je možno se připojit ke skupince žen, které pravidelně každý čtvrtek od 18hod cvičí v baletním sále havířovského kulturního domu. Doma jsem ihned zasedla k počítači a na internetu jsem začala pátrat po dalších informacích o tomto, pro mě do toho dne neznámém termínu "Mohendžodáro".

Následující čtvrtek jsem již byla na cvičení, které mně natolik zaujalo a uchvátilo, že kromě pravidelných čtvrtečních setkání v Havířově, jsem se v prosinci 2009 vypravila také do Brna na "Domeček" na víkendovku s Mohendžodárem. A na Domečku přišly další velmi silné prožitky s Alicí a skupinkou žen, které jsem do té doby neviděla (ženy z různých koutů Čech, Moravy a také ze Slovenska) - měly jsme při sdílení najednou tolik společného. Techniky, cvičení, léčení, to vše se mi najednou nabízelo v jednotném systému, který se mi velmi zamlouval. A tak šel čas a pomalu jsem dále pracovala sama na sobě. Díky Mohendžodáru a vlastnímu odhodlání změnit radikálně svůj vlastní život - nabrala jsem najednou jakoby nový vítr do plachet. V květnu 2010 - po absolvování rituálu "Pálení temnoty" jsem se přihlásila i na celoroční školu Tantrajogy pro ženy. Zúčastnila jsem se i dalších akcí meditačního centra v Lažánkách.

Já, která jsem do té doby chodila povětšinou pouze v kalhotách, jsem spolu s Tantrajogou pro ženy objevila opět i kouzlo sukní a šatů. Má spřízněná dušička z Brna mně v té době seznámila se svými indickými hadříky, zvanými sárí, kterých měla doma plnou skříň, ovšem nikam mezi lidi v nich neměla odvahu vyrazit. Netrvalo dlouho a začala jsem v sárí chodit do divadla a na různé společenské akce. V sárí jsem ovšem brzy našla takové zalíbení, že v nich v teplejším období chodím i běžně do práce.

Pravidelné čtvrteční setkávání našeho havířovského kruhu žen mně pomalu ale jistě znovu probudilo. Nenucené, spontánní vnímání světa, to byl hlavní úkol na počátku mé cesty za poznáním mého vlastního "já" za přispění Mohendžodára. Díky tomuto úkolu si najednou dovoluji bezprostřední reakce na vše, co se odehrává ve mně a v mém okolí. Dovoluji si naplno vyjadřovat svou radost, smutek, vztek i nadšení. Znovuobjevuji plné a uvědomělé prožívání emocí - a to mi překvapivě najednou dodává množství energie, chuť do života, navrací duševní i tělesné zdraví. Postupně se ohlížím zpět a zjišťuji, že výčet mých akutních zdravotních problémů se pomalu ale jistě zužuje a doufám, že to je jen otázka času a zbude po všem mých obtížích pouze vzpomínka a také vděčnost vůči těmto zdravotním potížím za to, že jsem si díky nim mohla mnohé uvědomit.

Prožívání, prociťování vlastního rozpoložení (duševního i tělesného) se stalo ústředním tématem objevování mé vlastní vnitřní energie, vnitřního Já. V dětství, v dospívání, ale především v nevydařeném partnerském životě, jsem sama sobě "naprogramovala" celou řádku vnitřních zábran, díky nimž se pak urodila i pěkná řada nemocí (pylová alergie bránící mi ve volném dýchání, kožní problémy, cystická mastopatie, myom na děloze, problémy s krční páteří, ztráty vidění). To vše u mě postupně vedlo k zablokování spontánního vyjadřování pocitů a emocí, což vedlo logicky i výraznému omezení schopnosti prožívání.


Ohlédnu-li se zpátky, mám pocit, že právě Mohendžodáro mi postupně během relativně krátké doby (řádově jen několika týdnů) pomohlo uvolnit můj "zabetonovaný" svalový krunýř. Nastartovalo řadu ozdravných energetických procesů. Přivedlo mně k obnovení pozornosti mého vnitřního prožívání a v současnosti mi umožňuje hlubší porozumění sebe sama a pomáhá mi objevovat a zvyšovat mou vlastní životní energii, která působí jako univerzální lék na všechny mé tělesné i duševní neduhy. Od puberty až do svých 40let jsem měla pleť samou vyrážku. Dnes, díky láskyplné péči věnované mi mým milovaným mužem, a samozřejmě díky své vlastní péči, mám po necelém roce původně popelavou trudovitou pleť opět svěží a zářící, jen s občasnými drobnými "kazy na kráse". Jsem si již dnes vědoma toho, co který pupínek, vyrážka na kůži znamená, které zlostné trápení se mi na těle objevilo. Uvědomováním si svých starých zranění z předchozích nevydařených partnerských vztahů jsem se postupně zbavila také bezmála 10let neustále trvajících bolestí prsů, které se ještě výrazně zhoršovaly v době menstruace. Mé návštěvy kamaráda léčitele v kombinaci s každodenními bioenergetickými cvičeními, užívání čistých bylinných preparátů a prostý fakt - dovolit se mít rád, mé tělo odměnilo zmenšením myomu na děloze, který ještě před dvěmi lety gynekolog vyhodnotil jako zdraví ohrožující a doporučil operativní odstranění. Bolestivá, silná, až 10 dnů trvající menstruace, dýchací problémy, těžké záněty dásní a kůže. Pocity skleslosti, podrážděnosti, vnitřní prázdnoty. Tyto a jiné obtíže, na které si dnes již jen s obtížemi vzpomínám, postupně vymizely z mého života. Jsem přesvědčena o tom, že velký podíl na tom má jistě také bezmála dvouleté praktikování Tantrajogy pro ženy.

Mohendžodáro mi pomohlo na cestě kontaktu se sebou samou, přivedlo mně k otevřenosti a upřímnosti k sobě samé. Utvrzuje mně v tom, že cesta, kterou se nyní ubírám je pro tuto chvíli cestou nejlepší. Cítím, že má radost způsobuje i to, že svět okolo mě je opět o velký kus hřejivější. Do cesty mi přicházejí lidé stejně naladěni, kteří na sobě také s chutí a úsilím pracují. Ženy okolo mě přestávají být muži, nachází opět svou ženskou krásu, odhazují stejně jako já, svá dlouhá léta vylepšovaná a zdokonalovaná"brnění okolo duše" nebo "krunýře kolem srdce". Tyto ženy, stejně jako já, si již plně uvědomují své schopnosti empatie, léčení a čarování. Přestáváme se bát svých schopností a díky tomu se i mnozí muži probouzejí do své skutečné a pravé podoby.

Vnímám sama na sobě, že jako znovuprobuzená žena ve své přirozenosti již nejsem závislá na partnerovi, ale i přesto nebo právě proto svého muže tolik miluji. Nemusím již prožívat pocity závislosti, viny nebo strachu z toho, že mně jako svou partnerku zavrhne. Díky Mohendžodáru, díky tomu jaká nyní jsem, stávám se pro svého muže neodolatelným magnetem. Právě díky své probuzené přirozenosti si k sobě přitahuji takového muže, který je schopen mně milovat pravdivě, skutečně a božsky. Jako nejpodstatnější rys mého vztahu se současným životním partnerem vnímám skutečnost, že si navzájem poskytujeme dostatek nám oběma prospěšné a uzdravující lásky. Lásky, která nás oba posouvá na vyšší úroveň bytí.

Díky Mohendžodáru jsem probudila svou nádhernou vnitřní ženu, která má mnoho tváří, jež mně samotnou občas překvapují. Postupně se uzdravil také můj vztah k mužům jako takový. Troufám si říct, že díky mé poctivé a usilovné práci na sobě, léčení mých emocionálních zranění jsem otevřela své srdce. Otevřela jsem se pravdě, lásce. Lásce k sobě samé. Můj vlastní hezký vztah k mé vnitřní zářivé bytosti najednou umožnil i plné prožívání nového partnerského vztahu. Vztahu, který má nový rozměr a dává všemu, co jsem v minulosti prožila jiný smysl. Dnes vnímám všechna prožitá příkoří, bolesti, traumata a smutky, jako učební látku, kterou jsem si musela nastudovat a na vlastní kůži prožít, abych nyní mohla tyto své občas bolestně nabyté zkušenosti použít v nových souvislostech. Poučená a probuzená najednou vidím krásu ve všem okolo mne, vážím si maličkostí, raduji se z každičkého prožitého okamžiku a hledím s radostí do budoucnosti.

Transformace duše
Znovuobjevená životní energie, která mnou proudí a pulzuje - tu vnímám na tělesné úrovni jako příjemný vnitřní hřejivý pohyb, který se navenek projevuje dobrou náladou, radostí a pohodou. Je zajímavé sledovat, jak tyto mé změny životních postojů a chování ovlivňují i mé okolí. Řada z mých známých se v posledním roce začala zajímat o to, co dělám. Jak to dělám, že působím tak, jak působím. Lidé z mého okolí, kteří by ještě před rokem mávli rukou nad mým cvičením jógy, tai-chi, pěti Tibeťany či břišními tanci, nad šamanismem, bylinkářstvím, masážemi, muzikoterapií nebo arteterapií, se najednou doptávají na podrobnosti. Tito lidé mně vybízejí k organizování společných akcí, při kterých se s těmito činnostmi seznamují a chtějí, abych je těmto (pro ně novým věcem) také učila. Obracejí se na mně s prosbou o radu, které bylinky či směry alternativní léčby jsou vhodné na jejich konkrétní zdravotní potíže. Je pro mě čest, že jim mohu poskytnou rady a také doporučení k léčitelům a šamanům, které osobně znám. Ženy z mého okolí, kolegyně v práci, které také povětšinou ještě nedávno chodily převážně v riflích, se najednou začínají navzájem chlubit svými nově pořízenými kousky oblečení (šaty, sukně, šátky), některé odvážnější si půjčují na zkoušku alespoň domů má indická sárí.

Vnímám to jako potvrzení toho, že procházím skutečnými pozitivními změnami. Potvrzení faktu, že má vnitřní žena je již probuzená a z malé části také uzdravená. Vzhledem ke změnám, kterými jsem prošla v průběhu posledních dvou let provázena Tantrajogou pro ženy, hledím vpřed plna očekávání - těším se na to, co mi přinese další práce s Mohendžodárem, které na mně osobně působí velmi silně, i když někdy ovšem také bolestně. S Mohendžodárem jsem si prožila a možná v budoucnu ještě i znovu prožiji různé své bolestné vzpomínky, které se ale postupně díky cvičením, práci s kameny, s energiemi, budou rozpouštět a transformovat.

Každý den povzbuzuji sama sebe k další práci na uzdravování své vnitřní bytosti. Každý den svého nového života jsem vděčná vesmíru i sama sobě za příležitost, kterou jsem dostala v říjnu r. 2009 při svém prvním setkání s Tantrajogou pro ženy.
¨
Havířovské ženské kruhy - únor 2011
Cítím se jako kamínek vhozený do vody, od něhož se v soustředěných kruzích šíří dál po hladině vlnky. Vnímám, jak i ode mne do okolí vybíhají zlehka jasné a hřejivé vlny proudící radostné energie.
Jsem Radost.
Děkuji vesmíru za tento dar.
Děkuji Moničko za to, že vyučuješ Tantrajógu pro ženy a nabízíš mi možnost také se podílet na šíření Mohendžodára mezi další ženy.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz
www.mohendzodaro.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy http://www.mohendzodaro.cz/


Verze pro tisk Poslat tento článek přátelům
Komentář je vlastnictvím jeho autora. Neodpovídáme za jeho obsah.
   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz