Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
 : 
Zasláno od Pranama dne 4.3.2013 0:00:00 (2328 otevření)

Již několik let se pohybuji v různých skupinách žen a sdílím s nimi jejich životní příběhy. Často jsou to příběhy velmi silné, plné bolesti, ztrát, smutků, zklamání a nenaplněných očekávání. Obdivuji ohromou sílu žen "přežít" své příběhy, den co den plnit své povinnosti, starat se o děti a své blízké, usmívat se, žít… a málokdo z okolí ví, co se v jejich nitru odehrává.


..... .......Přečtěte si práce napsané na konec školy MOHENDŽODÁRO, tantrajógy pro ženy...některé příběhy jsou hodně osobní, jiné se zase snaží zachytit teorii Mohendžodáro .....některé zveřejněné pod pseudonymem, jiné přímo pod autorm.....budeme je publikovat postupně, jedenkrát za čtrnáct dní jako seriál... .......

Cesta k Mohendžodáru

| L.H.
Autorka článku je akreditovanou cvičitelkou Mohendžodáro...


Často vídám obraz ve své mysli. Jsou to postavy žen, jejich těla tvoří kmeny stromů, jejich nohy jsou kořeny, prorůstající zemí, někde hluboko v ní se spojují, nejen s matkou Zemí, ale i mezi sebou navzájem, proplétají se, předávají si sílu a poselství. Jejich ruce jsou větvemi, vítr je spojuje neviditelnou síti, ať jsou kdekoliv. Jejich síla je ohromná, nese moudrost a zkušenost generací.

I naše skupinka žen začíná zvolna tvořit pospolitou síť, má svou sílu, je oporou pro každou z nás, je zdrojem předávání, poznání a sdílení.
Dávno skončila doba draček, ohnivých tanců a "sletů" žen. Dnes se ženy setkávají cíleně, vědomě, veřejně. Cítí, že potřebují spojení s dalšími ženami, aby navázaly kontakt samy se sebou. Našla jsem cestu k Mohendžodáru, cestu prožitku, cestu osobní transformace. To co naše pra .. báby dělaly tajně a skrytě se objevilo na internetu a každá žena se může připojit. Nádherná transformace.

Součástí Mohendžodára je tanec, přirozený pohyb, hudba, ženy to milují, jsou šťastné a plné radosti. Je to vynikající technika jak rozproudit energii, uvolnit se, osvobodit se a vyjádřit se. Aby toto mohla žena v tanci prožít a objevit, je třeba se zbavit zátěže, tíhy, kterou si každá v sobě nosí. Všechno potlačené musí ven, na povrch. Jakmile něco dostaneme na povrch, uvolníme se od toho, jinak se nepohneme z místa, a proto "zahoďte TO."

Velmi účinnou technikou je Dynamická meditace. Má daleko větší účinnost, když se dělá ve skupině, samozřejmě ji může dělat každá žena sama.

Doporučuje se, po celou dobu této techniky, nechat oči zavřené nebo je zavázat šátkem. Je vhodné mít prázdný žaludek a volný, pohodlný oděv.



Skládá z pěti kroků:

První fáze: 10 minut
Rychle se nadechujte a vydechujte nosem, intenzivně a chaoticky s koncentrací na výdech. Dech by se měl pohybovat hluboko do plic. Dýchejte co nejrychleji a hluboce. Dělejte to tak intenzivně, jak jen můžete; nestahujte tělo, mějte uvolněná ramena a krk. Pokračujte, dokud se doslova nestanete dýcháním. Dovolte, aby dech byl chaotický (to znamená nedýchat rovnoměrně a předpověditelně). Vaše energie se rozpohybuje a začne procházet vaším tělem. Dovolte si pohyby těla, prožijte je a využijte je, pomůžou vám vytvořit ještě víc energie. Během této první fáze energii nevypouštějte a nezpomalujte.

Rychlé, chaotické a intenzívní dýchání působí zázraky, mysl ztrácí kontrolu a chaos vám pomůže uvolnit vaše potlačené emoce, protože dýcháním byly potlačeny a jen dýcháním mohou být uvolněny. Čím je vaše osobnost více potlačena, tím mělčí je váš dech. Potlačená osobnost se nedokáže zhluboka nadechnout, bojí se. Dech zůstává na povrchu, je jen nádech a výdech. Nesestoupí až ke kořeni bytí. Takoví lidé se bojí kořenů, bojí se žít plně, protože v plném bytí se uvolní vše, co je potlačené a museli by jednat jinak a tím pak ztrácí kontrolu nad sebou samými. Kontrolovat, znamená kontrolovat svůj dech. Podívejte se na děti. Ony dýchají jinak, nevědomě. Celá společnost se ovšem snaží je kultivovat, a jakmile se dítě začne bát společnosti, jeho dech se změní.

Toto chaotické dýchání pomůže uvolnit vaši tělesnou energii. Každá buňka vašeho těla ožije a roztančí se. A jestliže se ve vás roztančí všechny vaše buňky, budete cítit tanec, celé vaše tělo začne tancovat a skákat ..., dovolte mu to. Takto se vstupuje do řeky bytí.

Druhá fáze: 10 minut
Následujte tělo. Dejte vašemu tělu svobodu cokoliv vyjádřit. "Vybuchněte, explodujte!" Nechte tělo převzít moc, nechte, aby vyšlo ven vše, co potřebujete vyhodit, co má potřebu vyjít ven. Naprosté uvolnění - úplně se zblázněte..., zpívejte, křičte, smějte se, plačte, skákejte, třeste se, tančete, kopejte a házejte sebou. Nic nezadržujte, pořád se pohybujte. Zpočátku často pomáhá si to trochu zahrát. Nedovolte vaší mysli zasáhnout do toho, co se děje. Zůstaňte stále s vaším tělem. Tato fáze je důležitou očistou, uvolní prostor pro nové.

Zahrajte si a užijte všechno své bláznovství. Nebuďte tiché, nebojte se ostatních, myslete si, že jste jen vy. Je to cesta samoty, po které musí každá z vás cestovat sama. Všechny ženy kolem vás budou podnikat totéž, ale vy se budete zabývat jen sama sebou. Budete-li se zabývat druhými, nepohnete se ani o centimetr z místa a promarníte všechen čas.
Ve svém nitru máte mnohá bláznovství, což jistě víte. Oprostěte se od nich a neberte to příliš vážně, buďte hravé. Budete-li vážné, nemůžete být nikdy zcela uvolněné. Jakmile překonáte své bláznovství, budete se cítit volně a přirozeně, stanete se znovu dítětem, nově zrozeným, svěžím ... Tato svěžest a nevinnost je velmi zásadní, jestliže se máte pohnout z místa.

Třetí fáze: 10 minut
Nechte ramena a krk uvolněné, zvedněte co nejvýše obě ruce nad hlavu. S rukama nad hlavou skákejte a dopadejte na paty, přitom vykřikujte velmi nahlas mantru HÚ!... HÚ!... HÚ!... z co největší hloubky, z dna vašeho břicha. Po každé, když dopadnete na paty, nechte zvuk udeřit do vašeho sexuálního centra. Dejte do toho všechno, úplně se vyčerpejte. Budete do toho vkládat všechnu svou energii, jako by na tom závisel celý váš život. Vydáváte ze sebe celý svůj dech, čím hlasitěji, tím lépe. Tím se ve vás vytvoří prostor, do něhož se pak vlévá vaše sexuální energie a tělo se během této fáze nabíjí novou čistou energií.

Čtvrtá fáze: 15 minut
STOP! Zmrzněte tam, kde jste, v té poloze, v jaké se nacházíte, už se nehýbejte a nic nedělejte, žádným způsobem neupravujte tělo. Zakašlání, pohyb, cokoliv rozptýlí tok energie a efekt se ztrácí. Buďte svědkem všeho, co se s vámi děje.

Myslete si, že už nejste, že jste kamenem, sochou. Některá žena bude stát, některá sedět, nebo ležet. V tom okamžiku se stanou všechny "mrtvé". I když upadnete, už se nezvedejte. V tu chvíli budete vržené do svého středu a stanete se pozorovatelkami. Jestliže to propásnete, bude to proto, že jste něco udělaly. Nedělejte vůbec nic, jen pohyb a propásly jste smysl všeho. Deset minut setrváte v tomto stavu kamenného života. Bude to pro vás zcela nová zkušenost, vstoupíte do nového prostoru. Bude to něco, co vás přesahuje, něco co jste nikdy před tím nepoznaly. A v těchto deseti minutách života kamenné "smrti", budete živější než kdykoli před tím. Stanete se pozorovatelkami vlastního těla.

A toto pozorování je meditace, všechno kolem vás i uvnitř bude naplněno přítomností. Ale musíte být jen pozorovatelkami a těmi už zůstanete celý den.

Pátá fáze: 15 minut
Oslavujte!... vyjádřete se tancem. Tuto živost a pocit radosti si ponechte pro celý den.

Dynamická meditace není aktivitou, není to dělání něčeho, ani to není zvládání nějaké cesty, je to jen být, tady a teď, být přítomen ve svém těle…

Nosíme v sobě množství potlačených věcí a vše co jste v sobě potlačily je stále přítomno, působí ve vašem podvědomí a neustále vás ruší pro svá zranění. Dokud nebude vše, co bylo potlačeno zase uvolněno, nedokážete v sobě nalézt rovnováhu.

Naše tělo, mysl i emoce se pročistí, projeví se, rozproudí v nás zdravou a harmonickou energii, uvolní se prostor, hluboký a klidný připravený přijmout rituál Mohnedžodáro.

Ráda bych pokračovala v šíření a sdílení tohoto poselství pro ženy, je radost vidět jak se další ženy osvobozují a mají odvahu a sílu žít svůj život.


Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz
www.mohendzodaro.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy http://www.mohendzodaro.cz/

Verze pro tisk Poslat tento článek přátelům
Komentář je vlastnictvím jeho autora. Neodpovídáme za jeho obsah.
   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz