Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
 : 
Zasláno od Pranama dne 4.2.2013 0:00:00 (3049 otevření)

Při nenaplnění mého mateřství, jsem se snažila svůj život zaplnit něčím, co by je nahradilo a šla jsem z aktivity do aktivity. To mě však uspokojilo vždy jen na čas a zase se objevil pocit prázdnoty a s ním i otázky smyslu života a mého místa v něm. Uvědomila jsem si, že to není v aktivitě, ale že je třeba najít sama sebe, zjistit doopravdy co chci.


..... .......Přečtěte si práce napsané na konec školy MOHENDŽODÁRO, tantrajógy pro ženy...některé příběhy jsou hodně osobní, jiné se zase snaží zachytit teorii Mohendžodáro .....některé zveřejněné pod pseudonymem, jiné přímo pod autorm.....budeme je publikovat postupně, jedenkrát za čtrnáct dní jako seriál... .......

Mohendžodáro - návrat k ženskosti

| Eva

A potom jsem v časopise Meduňka objevila článek, který se věnoval ženě, tak nějak celistvě. Četla jsem jej několikrát po sobě a věděla jsem, to je ono. Návrat k ženskosti, k naslouchání vlastní intuice. O kousek dál se psalo i o Mohendžodáro. Nejdříve jsem si pomyslela to nebude nic pro mě. Po čase jsem se k článku o trantrajoze vrátila, ale popisu cvičení jsem příliš nerozuměla. Po několikerém čtení jsem zkusila první asánu a při opakování tohoto cvičení jsem pocítila, to mi dělá dobře. A tak jsem začala přemýšlet o ženském principu a cestě skrze srdce. Jak bylo doporučeno.

To mě na konec vedlo k tomu, že jsem se přihlásila na kurs I. stupeň Mohendžodáro, to bylo 6/2010. Bylo to nové, nezvyklé, pracné, ale i zábavné a překvapující. Do katarzních technik jsem vstupovala s obavami, byly rozporuplné, ale po čase i osvobozující. Dosud mi zní v uších mantra srdce se otevírá, náš život začíná.....žena muže přijímá. A tak jsem se učila být ženou odvážnou, naplněnou zdravými instinkty i vášnivou tvořivostí. Cvičila jsem s uctivostí a jakou si posvátností i láskou mateřský okruh. V té chvíli se ve mně naplňovala i zklidňovala touha po dítěti, cítila jsem lásku k sobě i okolí. Bylo mi doře. Ale ještě pořád jsem se neuměla dost otevřít.

Po dokončení základního kursu jsem věděla a cítila, že budu pokračovat, a že chci jít dále. Těšila jsem se na školu na podzim.

Stupeň č.II jsem zahájila v říjmu 2011. Pochopila jsem, že jsem v Lažánkách správně. Pochopila jsem, že je pro mě, jako ženu , cesta pro další život otevřená, že není třeba se bát života ani role ženy. Pocítila jsem radost, uvolnění, lásku k sobě. Věděla jsem, že je tento můj proces pomalý, ale že postupuje. Měla jsem radost a upřimně jsem se ze všeho nového těšila.

Snad nejkrásnější bylo uvolnění v tanci, ta síla a radost. Pociťovala jsem, že se pomalu odpoutávám od břehů vod ženství a pomalu se dostávám do středu proudu, i když ještě stále se záchrannou vestou. Okolí Bílého potoka bylo krásné, krásný podzim, krásné sdílení s jinou ženou. Pocit velké energie ve skupině. Tatra mě osvobodila, bylo cítit i křídla. Mantra - pluj loďko životem...veselme se.

Přeji si dozrát jako žena, ztotožnit se svou vnitřní ženou, přeji si těšit se ze života. Poznat a přijmout muže mého života, zažít skvělý sex, nebát se života a věřit v život. Netruchlit pro to, že nemám vlastní dítě.
V Mohendžodáro jsem hlavním předmětem já /uvědomuji si jak jsem se snažila stále přizpůsobovat někomu jinému, plnit hlavně požadavky mého okolí/, tak tedy individuální osoba, druhá část dávání celku. Zpívání do čaker je krásné, do srdeční, téměř vždy slzím. Učím se dýchat, nedýchat jako jeptiška, snad to bude lepší. Dýchání do joni, ženských orgánů a vydechování skrze tyto orgány.

Pozvolna ustupuje moje bolest v pravém podbříšku. Ale ještě se občas objevuje těžko popsatelný pocit bolesti v oblasti dělohy, který jsem hlavně žažívala po gynekologické operaci.

Kundalini meditace mi přináší uzdravující i povznášející pocity. Opět vidím více krásy v sobě i ve svém okolí.
složité situaci v zaměstnání se však dostavují jak pocity je mi krásně / mám energii/, ale jsou i pocity poklesu energie, je mi mizerně. Využívám meditace o Shakti ve mně probuď vnitřní ženu ve mně. Pokouším si uvědomit stránky, které odmítám. Uvědomuji si, jsem s tebou, přijímám tě, nenechám tě v tom. Opět krásné sdílení s jinou ženou. Pociťuji bolest nenaplněhého mateřství, objímáme se. Její lásku je cítit, je nepřehlednutelná. Cítím, že já se tak otevřít nedokážu.

V listopadu 2010 cvičíme 6. asánu a pak 7.asánu, dýcháme do čaker. Doma mám problém, opět vnímám neklidnou situaci v práci, ani poloha odevzdání skoro nejde. Přes určité nezdary se přece jen zklidňuji. Snažím se dělat něco co má smysl. Snad se mi to i daří.

V prosinci 2011 se v projevech sexuality dostavuje bezva pocit, prostě uvolnění. Vzájemné masáže jsou skvělé, skvělá atmosféra. Přemýšlím o sebevyjádření, sebepotlačení a co v mém životě převažuje. Jaká je má seberealizace. Není v mém životě převaha toho co nechci dělat, jen jaké si vynucení a z toho plynoucí mrzutost? Inside for ever krásná zkušenost. Cítím, že jsem se stala citlivější, schovívavější, spontánější, ale i jistější, odvážnější, šťastnější, intuitivnější, ustupuje strach a obava ze samoty.
Cvičíme 4.asánu.
Volání ženy milenky je krásné. Vánoce příjemně plynou. Cítím se dobře. Na lednové Mohendžodáro 2011 přijíždím o něco dříve, s několika ženami sedíme u krbu a povídáme si, je to příjmené. Teplíčko krbu je úžasné. Program náročný, cvičíme spirálu, pak se cítím opravdu skvěle. Je to povzbuzující a radostné. Odpolední procházka zasněženou krajinou, kameny, kolem jezera. Při zpáteční cestě mě upoutal povoz s koňmi a zasněžená krajina, jako v pohádce. Zaujalo mě sebeléčení. Ženo léčitelko, dovoluji Ti léčit, použít léčivou sílu, miluji Tě, léčím se... Dovoluji mým rukám předat léčivou sílu té části těla, na kterou púsobí...

Krásný rituál s vajíčky. Vyjímečná, krásná a energetizující atmosféra. Uspokojující poznání, setkání s vajíčkem.

Březnové setkání 2011
Kundalini meditace s vajíčkem, posilňující zážitek. Hra hledání rozmezí,nenávisti a lásky. Další krásný zážitek před dynamickou meditací. Lotos - rozevírání - mužská energie, zavírání - ženská energie. Mantrování s Igorkem - srdce otevři se. Krásná ženská sdílení, moje spíše naslouchání, debaty kolem krbu. Něco chci, ale nepřemýšlím, jak to udělám, prostě to udělám, všechno je v hlavě.


Nadabrahma.
Večerní zasvěcení umocňuje atmosféru krásy Mohendžodáro. Vyjímečná chvíle prosvícená přílivem obrovské energie.
Cvičíme 9. asánu. Učíme se vedení energie, otevírání srdce. Různé pocity k bohyni matce a rádkyni.
Doma cvičím l8 sestavu. Dostavují se pocity vyčerpání, nedostatku energie. Přičítám to velkému pracovnímu nasazení. Vše se snažím zvládnout cvičením Mohendžodáro, meditacemi s vajíčkem, vždy je to lepší. Vajíčko chlácholí. Pociťuji období temna, střídané slunečním svitem. Řeším být ženou a přitom pracuji jako muž. Pociťuji rozpor. Opakuji si O Shakti ve mně probuď vnitřní ženu ve mně.

Volám Tě ženo milenko.
Volám Tě ženo léčitelko.
Volám Tě ženo rádkyně.
Volám Tě ženo, bohyně matko.

V kruhu žen zažívám opakovaně, krásné setkání. Poznávám jejich pocity, radosti, smutky, starosti i přání a poděkování za toto společenství. Moc si toho vážím, dodává mi to v mé vlastní situaci obrovskou sílu. Co nemělo smysl odnesla voda, co mělo smysl bylo znovu postaveno. Ženství je velká voda, boří naše vnitřní hráze.
Dubnové setkání Mohendžodáro. Tentokrát s mužem, který poukazuje ve sdílení, na oporu v sebe, nalezení kontaktu se sebou /abych nemusela útočit na druhé/. Princip uvolnění a odevzdání. Když se uvolním věci se dějí, když se odevzdám vše plyne. Když vše nasadím na sebe budu vyhořelá. Důležitá je hloubka, překonat hranici povrchnosti.
A tak se snažím přenést zkušenost, Mohendžodáro do svého života. Přestat se potlačovat, uvolnit se, udělat místo, naučit se vyjadřovat, uvolnit se z hlavy, vyprázdnit se v dynamičce.

Opakuji si bezpečí znamená meditaci. Láska podporuje lásku. Strach hledá zase strach. Láska - meditace - klid.
Řešení některých mých potíží. Důležité je tady a teď. Dělám Mohendžodáro, medituji. O Shakti ve mně, otevři vnitřní ženu ve mně. Krásná zkušenost v programu s Olivií. Děkuji ženo bohyně, děkuji i ostatním bohyním.
Žena která cvičí Mohendžodáro stojí pevně nohama na zemi. Výstup z dynamické meditace - mohu se mít ráda, objímám se, miluji se, láska, vprázdnění hlavy, přijetí i negativní energie. Rozbijím robota. Štěstí : být v sobě, být se sebou.
Magické ženské kruhy, síla energie, síla spojení.Dovoluji si byt ženou Bohyní.
Večerní zasvěcení - cvičení Mohendžodáro - rituál při svíčkách.
Na posledním setkání zážitek v kruhu žen, provázený pocitem lásky k sobě, sounáležitosti s ostatními ženami, pocit vděčnosti za toto setkání v Lažánkách, i za to že jsem našla odvahu pro sebe něco udělat, i pro tuto školu života. Doma si opět připomenu, příliš nad vším přemýšlím. A tak se opět jako na začátku vracím k první asáně, a pokouším se vše více vnímat srdcem, sestoupit z hlavy k srdci. Nechat srdce ať některé situace vyřeší.

Vajíčka jsou úžasná zkušenost. Pomohla mi vyřešit nejeden problém. Jsou konejšivá, uvolňující, láskyplná, osvobozující. Práce s nimi byla krásná cesta / i když zpočátku obrovský úkol/. Hezký zážitek při prvním cvičení s vajíčkem, radost, dokáži se otevřít. Úžasně uklidňující pocit, když jsem si vzala vajíčko s sebou do práce, pocit přenosu úžasné atmosféry z Lažánek. Dostavuje se pocit naplnění ženskou energií, radosti ženské lokality.

Děkuji Monice a celé skupině v Lažánkách, že jsem tuto zkušenost setkání mohla zažít. Cítím se lépe, jsem spokojenější ve vztazích i v zaměstnání. Vidím se krásnější, cítím, že se raduje mé tělo, mám se více ráda. Těším se z toho, že si život mohu znovu užívat. Cítím sílu energie z přírody a vnímám více její krásu. Lépe se mi komunikuje s rodinou a blízkým okolím. Užívám si více chvíle odpočinku, uvědomuji se jeho velkou důležitost pro moji práci, čerpám energii ze slunička a těším se z něj.

Děkuji za vše dobré. Děkuji za krásu Lažáneckého centra. Za krásu velké meditárny, která mě okouzlila. Děkuji za krásnou atmosféru čajovny, krbu i za krásu okolní přírody. Za úžasné společenství žen, za naplňující ženské kruhy a lásku. Za to, že meditace existuje. Děkuji za krásné knihy, které si mě přitáhly, které mě oslovily, které mně daly poznání.

Věřím, že s touto výbornou zkušeností se mi půjde dalším životem lehčeji. Cítím lásku, vděk i naplnění. Mohendžodáro je krásné, ještě stále v něm objevuji něco nového, krásného, povzbudivého. Umožňuje mi nebrát se tak vážně i kráčet s lehkostí a radostí.
EvaH.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

www.mohendzodaro.cz

Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy http://www.mohendzodaro.cz/

Verze pro tisk Poslat tento článek přátelům
Komentář je vlastnictvím jeho autora. Neodpovídáme za jeho obsah.
   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz