Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
 : 
Zasláno od Pranama dne 27.5.2013 0:00:00 (2480 otevření)

Dlouho jsem uvažovala, o čem svoji úvahu napíšu. Napadaly mě různé způsoby, jak napsat to, co všechno ke mně přišlo se cvičením Mohendžodáro.
Tak třeba bych mohla uspořádat anketu mezi kolegy v práci o tom, co všechno vědí o ženách a jejich energiích. Zaměřila bych se na to, co o tomto tématu vědí ženy samy a jak je muži svými myšlenkami ovlivňují, pokud je vůbec ovlivňují.
Taky bych mohla k něčemu účinky cvičení Mohendžodáro připodobnit, třeba k hlavním vlastnostem jednotlivých horoskopických znamení a hledat souvislosti. Horoskop, stejně jako Mohendžodáro, je ucelený systém, tak kde jsou ty spojitosti? Hm, zvláštní spojení, nejistý výsledek. A asi by to bylo velice časové náročné.


..... .......Přečtěte si práce napsané na konec školy MOHENDŽODÁRO, tantrajógy pro ženy...některé příběhy jsou hodně osobní, jiné se zase snaží zachytit teorii Mohendžodáro .....některé zveřejněné pod pseudonymem, jiné přímo pod autorm.....budeme je publikovat postupně, jedenkrát za čtrnáct dní jako seriál... .......

Nestačí VĚDĚT, musí se ŽÍT

| Alantois

Kapitola 1. Výběr témat
Nebo bych mohla udělat rozhovor s Hlavním úředníkem pro čistotu tantrického prožívání ženských energií pro Spojené státy evropské. Ale jak se bez přístroje pro cestování časem dostanu do sídla Hlavního úřadu Spojených států evropských se sídlem v Brně, detašované pracoviště Lažánky v roce 2400? Mimochodem už jste slyšeli, že Hlavním úředníkem pro čistotu tantrického prožívání ženských energií pro Spojené státy evropské se již podruhé za sebou stal muž? Tento muž se ihned po slavnostní inauguraci spojil se svými kolegyněmi Hlavním úředníkem pro čistotu tantrického prožívání ženských energií pro Spojené státy asijské a Hlavním úředníkem pro čistotu tantrického prožívání ženských energií pro Spojené státy brazilské a začali jednat o konečné podobě již tak dlouho diskutovaného zákona o povinné první pomoci při sexu Začínajících, který by chtěli prosadit ve světovém parlamentu. Zákon by měl nastavit přesná pravidla pro pomoc všem Začínajícím, kteří se snaží o kvalitně procítěný sexuální akt, a nejde jim to a nejde. Stávající zákon jim umožňuje pouze nastudování informací z webových stránek Velké netové knihovny, Hlava VII. Sex, Oddíl XII. Sex s jedním partnerem, §364 Seznam potíží Začínajících. Doufejme, že výše uvedení Hlavní úředníci zákonným způsobem vyřeší i to, že do Oddílu XII. Sex s jedním partnerem, který momentálně končí §364 Seznam potíží začínajících, přidají další paragraf a to § 364a) Řešení potíží Začínajících.

Přiznám se, že jsem vlastně ráda, že neexistuje stroj na cestování časem, protože jak je vidět lidi si byrokracii najdou a udělají ve všem.

Tak. Už mám půl stránky popsané a vlastně jsem ještě nezačala. Pořád mám před sebou volný prostor.

Kapitola 2. Motivace
Není to tak dlouho, co jsem zažila pocit STÁRNUTÍ. Bylo to lehounké, jen tak jako vánek nebo spíš váneček. Lehounce hůř se mi usínalo, lehounce hůř se mi pracovalo, lehounce víc jsem byla unavená, lehounce víc jsem byla líná. A požitek ze sexu veškerý žádný, protože sex vlastně - jak bych to řekla - celkem - skoro žádný. A když už jednou za čtvrt roku se k sexu naše domácí situace přiblížila, tak jsem byla uvnitř rozzlobená a nechtělo se mi. Ale nechtěla jsem rušit mužovu chvilku svým odmítnutím. Poznámka: 1)Svého muže miluji. 2) Je to můj velký učitel. 3) Už dávno vím, že výměnou partnera nic nezískám.

V tu dobu mě začaly bolet kyčle. Během jedné hodiny se bolest rozběhla tak silně, že jsem jen s největším úsilím dojela domů autem, které jsem sama řídila. Sešlápnout kterýkoliv pedál bylo tak bolestivé, že jsem v autě střídavě brečela a sprostě nadávala. Naštěstí jsem jela sama. Kamarádka mi řekla, že častá příčina bolesti kyčlí je nerovnováha mezi Vnitřní ženou a Vnitřním mužem a poradila mi, abych v meditaci oba dva zavolala na kobereček. A tak jsem je ve večerní meditaci k sobě pozvala. První přišel Ken. Určitě znáte panenku Barbie, která má partnera Kena. Tak takový byl můj Vnitřní muž. Ken. Přišel mladý, navoněný, vysmátý, dobře oblečený a taky lehce namyšlený a mírně pyšný. Zeptala jsem se:
"Kde máš Vnitřní ženu?" Nechápavě se na mně podíval:
"Koho?" A začal se přede mnou procházet a nakrucovat. V tu chvíli jsem uviděla v dálce nějakou zvláštní postavu, která se velmi pomalu blížila. A já se jen dívala a byla jsem víc a víc vyděšená. Šourala se ke mně postava velice staré, velice unavené, shrbené ženy. Naštěstí jsem v tu chvíli neměla čichové vjemy. Žena měla vyhaslé oči, dívala se stále jedním neurčitým směrem, jakoby neměla sílu hýbat ani očními svaly. A já jsem byla tak konsternovaná, že jsem dokázala jen "vytvořit" lavičku, aby si ta žena měla kam sednout. Těžce dosedla. I vsedě se opírala o hůl. V tu chvíli jsem nic jiného neudělala, tak jsem byla vyděšená. Jen jsem ji nabídla pomoc. Neodpověděla. Nestalo se nic víc, nic míň. Moje Vnitřní žena.

O vyléčení kyčlí jsem následně požádala Archanděla Rafaela, který mi kyčle pročistil, prudkou bolest v podobě tlustého a dlouhého lana vytahal ven a spálil. Druhý den jsem kyčle ještě trochu cítila a další den jsem byla zdravá. A od té doby se bolest kyčlí občas objevila, tak jednou, dvakrát do roka, už nebyla tak intenzivní a já jsem ji léčila podobně jako poprvé tak, že jsem žádala o pomoc Archanděla Rafaela. Fungovalo to. A cíleně jsem nemyslela na svoji Vnitřní ženu, tak jsem se styděla.

Kapitola 3. Řešení
Další pro toto téma velice důležitá událost se stala před rokem a půl, kdy jsem se od kamarádky dozvěděla, že mám začít cvičit jógu, jakoukoliv si vyberu. Ale nejlepší pro mě bude Tantra jóga.

"Cože? Tantra jóga? Není to o sexu? Vždyť víš, jak je to u nás doma. A shánět nějaký jiný chlapi nebudu, znáš můj názor. Mám jednoho chlapa doma a basta fidli?!!"
"Takhle jsem informace při channelingu přijala. Já si to nevymýšlím."
"No jo, vždyť já vím. A děkuju."

A bylo to. Začala jsem shánět informace o Tantra józe na internetu. Našla jsem informace o Sarahovi, zakladateli Tantra jógy. Zajímavé čtení. Ale je to jen teorie, protože všude, kde inzerovali Tantra jógu, to bylo o zlepšení sexuálního prožitku. A já četla a odmítala a četla a vůbec se mi to nelíbilo. Musím napsat, že to bylo velice těžké. Když Tantra jóga, tak sex. Už si nepamatuju, kdy jsem poprvé četla o cvičení Mohendžodáro. Zaujalo mě samozřejmě ta část inzerátu, že při cvičení budu léčit svoji Vnitřní ženu. Musela jsem ty informace číst několikrát, moje nedůvěřivost se pořád dokolečka chtěla ubezpečovat, že tam fakt žádní chlapi nebudou.


První víkend v Lažánkách. Příjemné, úžasné, silné. Jen to tancování?!! Co to je? A proč to chtějí i po mně? Nedá se odtud někudy utéct? A jak je možný, že se nikdo nesměje? Aha, oni mají všichni ostatní zavázané oči. Poznámka: Až tady zjišťuji, že mám zablokované tancování. Když mi bylo deset let, vdávala se moje teta a na její svatbě byl i její dvacetiletý švagr, který se mi moc líbil. A já jsem to řekla mamince. A maminka mě spolu s ostatními donutila, abych si s ním zatancovala a všem ukázala, jak umím tancovat Českou Besedu. A tak se všichni dívali, jak my dva spolu tancujeme sólo a smáli se a smáli. Nechápala jsem, strašně to bolelo, utekla jsem.

Za domácí úkol jsme dostaly cvičit první a čtvrtou ásanu každý den 20 minut a po dobu 21 dní. Udělala jsem to. Narovnala se mi velice výrazně záda - děkuji - a začala jsem mít chuť na sex. Doufám, že mi cvičení Mohendžodáro ukáže, jak rozvést přebytečnou energii z první a druhé čakry do celého těla nebo si ty chlapi opravdu začnu shánět.

Přihlásila jsem se na 2. ročník cvičení Mohendžodáro. Těšila jsem se, že si odpočinu, procvičím tělo a budu sama a sama. Tolik si potřebuju odpočinout od mluvení a od lidí. A od chlapů. Budu nenápadná, jen tak si sednu někde do koutka, budu dělat, že tam nejsem, poctivě si procvičím tělo a celý víkend budu tiše, budu odpočívat a nabírat sílu. V téhle slavnostní ztichlé náladě jsem přijela do Lažánek a vešla do čajovny. A tam seděl velkej chlap, kterej se chechtal jako "ruskej bohatýr" a celý se dům otřásal, na klíně mu seděla žena, která ho objímala a nadšeně provolávala, že je šťastná, že ho zase vidí. No nazdar. Později jsem zjistila, že ten chlap je Igorek, náš lektor a že se s ním vítala žena, která je ve třetím ročníku cvičení Mohendžodáro. Říkala jsem si, že je nějak rozjívená a co to ty dva spolu asi mají?

Zapsala jsem se a utekla se schovat někam do postele. Našla jsem si jednu postel úplně nahoře v nejzazším koutě, dál už jsem utíkat nemohla, protože tam byla zeď. A za chvíli se na mě spolubydlící opatrně usmály, řekly jednu větu. Asi za deset minut jsme se do sebe zamilovaly. A z mého předsevzetí prožít tichý a osamělý víkend nic nebylo.
Přemýšlím, co napsat o jednotlivých lekcích, o procvičování jednotlivých ásan nebo o cvičení celé sestavy. Nic mě nenapadá. Opravdu poctivě se dívám do sebe a nemám pocit, že bych o tom měla něco povídat, protože to bylo správné.

A přece ano. Už vím, co napsat. Je to Budhova rada: Být dokonale soustředěn na své konání znamená osvobodit se od činnosti. A Osho ve své přednášce z 21. 4. 1977 k této Budhově radě řekl: Karma vzniká nedokonalým spojením reality. Pokud jste při své činnosti dokonale soustředěni, nezanechává žádnou stopu. Udělejte něco naplno, vždy se proces ukončí a vy si z toho v paměti neodnášíte žádný pocit. Pokud něco uděláte nedokonale, začne to s vámi mávat a proces pokračuje dál - vzniká z toho kocovina. Mysl touží po pokračování do ukončení jednotlivých činností.

Kapitola 4. Výsledky
A tak jsme po celou dobu druhého ročníku cvičily Mohendžodáro v Lažánkách a cvičily Mohendžodáro doma, tancovaly a dýchaly do čaker a zase cvičily Mohendžodáro. Bylo to úžasné cvičení se ženami, se kterými jsme spolu žily určitě víc než jednu inkarnaci. Cvičily jsme svoje fyzická těla, narovnávaly a posilovaly energie různými technikami. Viděla jsem, jak ženy okolo mě rozkvétají, jak se jim pročišťují a rozjasňují barvy očních duhovek, narovnávají se jim záda. Sama na sobě pozoruji spoustu změn, mám narovnaná záda bez bolestí, dobře fungující kyčle, vymizely mi první příznaky inkontinence. A taky myom se mi zmenšil a není mi už špatně před menstruací.

Mám radost a děkuju. Pocit stárnutí jsem odložila na neurčito! Kyčle nebolí! Když někde zaslechnu jakoukoli melodii, hned se mi nohy roztancujou, a i když jsem třeba v obchodním domě plném lidí, tak bych hned tancovala. Účinky Mohendžodáro na sex budu sice zkoumat jindy, ale už teď musím napsat, že prvotní nutkání, jít hledat chlapi, mě přešlo. Jen to chce pravidelně cvičit sestavu Mohendžodáro a rozvádět energie do celého těla.
A moje Vnitřní žena a Vnitřní muž? Nedávno jsem je viděla. Vnitřní žena tancovala nádherný láskyplný a smyslný tanec sama pro sebe, měla na sobě bílé rozevláté šaty, zpívala si a tancovala a tancovala. Ptala jsem se:
"Kde je Vnitřní muž"?
Jen tak jedním očíčkem se na mě podívala a povídá:
"Ále, ani nevím, asi tady někde okolo běhá. Asi by si chtěl se mnou zatancovat. Ale já teda fakt nevím…."
A Vnitřní muž stál nedaleko nás, už nebyl v převleku za Kena, díval se směrem k nám a v očích měl smutek, že ho Vnitřní žena nevidí. A já vím, že ona ho jen tak zkouší. Chce vědět, kam až může zajít. A taky ho trošičku trestá za jeho pýchu, a jakmile na tom zapracuju, že se i tohle narovná.

Citát z přednášky Osho z 21. 4. 1977
Můžete se pohybovat zleva doprava, zprava doleva, žádný pokrok to však nepřinese. Stáváte se pouze kyvadlem, které se kývá zleva doprava a naopak. Uvědomte si! Pokud se kyvadlo naklání doprava, nastává vhodný okamžik k tomu, abyste se vydali vlevo. Stejně je-li kyvadlo vlevo, máte tendenci obrátit se doprava. A čas stále plyne, svět se stále mění. Spočívat ve středu znamená, že kyvadlo zůstává viset a nehne se ani vpravo, ani vlevo. Pak se čas zastaví a svět také. Čas přestane plynout… nastane stav bezčasovosti (věčnosti).
A s chutí znova do práce!

Když jsme jely z minulého soustředění domů, jela s námi Daniela, která chodí na cvičení již 3. rok. My, druhačky, jsme byly zvědavé, jak se cítí ona, která má o jeden rok víc zkušeností se cvičením Mohendžodáro a ona říkala, že se cítí klidnější. A ještě řekla, že má pocit, že my druhačky jsme pěkně rozjívené. A já jsem si vzpomněla na svůj první příjezd do Lažánek a na vítací scénku Igorka s kolegyní ze 3.ročníku. Došlo mi, že asi první tři víkendy jsem velice silně vnímala, jak jsou ženy z 3. ročníku hlasité a rozesmáté a měla jsem pocit, že jsou všude tam, kde jsem i já. A najednou o nich nebylo slyšet, jen jsem je občas potkala na meditaci nebo na chodbě. Prostě přestaly být ROZJÍVENÉ. Potká nás to taky? To bych si moc přála a už se těším do 3. ročníku.

Přebírání článků bez svolení provozovatele těchto stránek je zakázáno. Pro možnost publikování tohoto článku na vašem serveru nás prosím kontaktujte do kanceláře emailem na info@sugama.cz

www.mohendzodaro.cz
Oficiální website tantra jógy pro ženy, MOHENDŽODÁRO, přímo u zakladatelky MUDr. Moniky Sičové. Kompletní nabídka kursů. Vše o tantra józe pro ženy http://www.mohendzodaro.cz/


Verze pro tisk Poslat tento článek přátelům
Komentář je vlastnictvím jeho autora. Neodpovídáme za jeho obsah.
   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz