Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
Prakrti : 
Zasláno od Agni dne 8.11.2007 12:11:24 (1880 otevření)

Je to něco jako hluboký mateřský princip. Dobrá matka, která má dvě děti, holčičku a chlapečka, laskavou péčí zahrnuje obě děti a respektuje jejich povahu, charakter a protiklady. Svým mateřstvím udělá z rozdílných povah rodinu.


Prakrti

Základní trénink

Smyslem základního tréninku je dát účastníkům navždy do ruky kvalitní nástroj pro hlídání imunity a podpory imunitního systému, pro uvolnění těla, pro rozvoj životní energie, pro udržení kvality života, věcné mysli a vysokého vědomí.

Prakrti je chápána jako energie, pralátka, která se teprve do těla vyjadřuje a materializuje. Je všeobecné známý fakt, že prakrti nebo základní životní energie se může vnímat jako jangová nebo jinová, tedy v polarizovaném tvaru. Podle této zkušenosti je postaveno mnoho systémů přírodní léčby. Existuje však i třetí méně viditelný stav prakrti. Podobně jako atom je dělen na tři části, na proton, elektron a neutron, tak i prakrti se vyskytuje ve stavu, který obě polarity spojuje. Je to stav neutrino. Jedná se vlastně o schopnost prakrti spojovat protiklady, spojovat různorodé části těla, energie a duše.
Je to něco jako hluboký mateřský princip. Dobrá matka, která má dvě děti, holčičku a chlapečka, laskavou péčí zahrnuje obě děti a respektuje jejich povahu, charakter a protiklady. Svým mateřstvím udělá z rozdílných povah rodinu.
Prakrti ve stavu neutrino tvoří rodinu, tedy celek těla, energie a duše a spojuje všechny části do jednoty, i když jsou v protikladu. Ještě jednou se vrátíme k příkladu matky. Děvče, které se konstitučně nachází více ve stavu jinu, ženském protikladu, se do stavu neutrino dostává právě mateřstvím. Matka jako nový stav člověka ztrácí po určitou dobu energetickou polaritu k muži a stává se ochrannou a vyživovací jednotkou pro dítě. Stav neutrino v matce zůstává více méně po celý život, ale průběžně se matka zase cítí více jako žena, takže žena se zkušeností matky je již jiná než žena bez této zkušenosti.
Podobná kosmická hra se děje na úrovni každého atomu, každé části těla a duše.
V dnešní době je stav neutrino v člověku velmi oslaben a většina z nás není v harmonii nebo se v ní těžko udržuje.
Prakrti jako základní trénink pro člověka usiluje o návrat k harmonii prostřednictvím povzbuzení síly neutrina v člověku. Děje se tak kombinací cvičení a seancí, které jednou jsou více tělesná, jednou více pracují s energií, jednou s duchovními silami.

Následující přehled zobrazuje základní techniky v tréninku. Základní trénink je dán třemi lekcemi, každá lekce je víkendovým nebo vícedenním soustředěním a následnou procvičovací praxí. Každá lekce je složena:

a) z meditačního základu, což jsou minimálně tři hodinové meditace
b) ze specifického zasvěcovacího obřadu
c) ze čtyř unikátních technik práce s prakrti
d) z techniky práce s tvarovým nebo zvukovým rezonátorem

Tyto unikátní techniky rozepíšeme a rozčleníme do lekcí.

První lekce
První lekce se zabývá tělesnou úrovní, jsou zde meditační techniky, které pracují s tělem, je zde zasvěcení prakrti do hmotné úrovně člověka, dále tyto techniky:

a) Dechová seance
Pomocí zvláštního jednoduchého dýchání oživujeme celé tělo, uvolňujeme tok životní energie a pomáháme tělu nalézat harmonii.

b) Pohybová seance
Všechno, co je schopno pohybu, se oživuje. Jedná se o klidné pohybové meditační cvičení, které oživuje prakrti ve stavu neutrina, tedy ve schopnosti spojovat protiklady, harmonizovat a chránit. Člověk procvičuje své tělo v meditačním stavu a zároveň jej chrání a nabíjí nebo uvolňuje.

c) Uvolňovací seance
Civilizovaný člověk má v sobě velké množství tělesných tenzí. Pomocí uvolňovací seance rozpouštíme tenze a pomáháme tělu a celé bytosti rozeznat a zaznamenat pravý stav organismu a jeho kvalitu.

d) Ochranná seance
Tato seance člověku umožní vytvořit si v sobě domov, místo pro odpočinek a chránit se před neblahými vpády stresorů. Tato seance otevře dlouhodobý lidský ochranný rezonátor.

Druhá lekce
Druhá lekce se zabývá energetickou úrovní člověka, jsou zde meditační techniky podporující životní energii, je zde zasvěcení do energetického systému, do aury, do systému čaker, meridiánů a jemnějších nádis. Dále tyto techniky:

a) Pránická seance
Prána je jemněhmotná prakrti, která působí v těle a jeho blízkosti. Pránické působení se využívá přímo ve styku s tělem nebo na viditelnou vzdálenost člověka.V tomto případě se jedná o harmonizaci hlazením a přikládáním rukou. Tato seance dobře působí na auru.

b) Imunitní seance
Imunita a její aktuální stav může být kontrolován a harmonizován prostřednictvím energetického systému člověka. Je to způsob každodenního ošetření a povzbuzení.
Imunitní seance Prakrti zahrnuje bodové tlaky významných mistrovských bodů, které jsou sdruženy do takzvaných bran imunity. Jsou to místa, podobně vypadající a snadno se dají zapamatovat. Zároveň jejich citlivost pomáhá člověku poznat své tělo a jeho aktuální zátěže nebo disbalance.

c) Reflexivní seance
Na lidském těle se projektuje celý náš způsob života, některá místa bolí, některá místa jsou necitlivá, některá místa zdánlivě nereagují. Ve skutečnosti každé místo vytváří obraz více tkání, orgánů, kostí. Pomocí projekce energetického obrazu a nervového systému tělo vyjadřuje na povrchu skutečnost, která je uvnitř těla nebo která je skryta. Působením na tyto projekce poskytujeme zpětný podnět, reflexi našemu vnitřnímu léčiteli, který se pokusí působit zpětně na příčinu disbalance.
Reflexní seance Prakrti je laskavá jednoduchá automasáž, která sofistikované využívá tato naprojektovaná místa těla a pomocí zvláštního rezonátoru Prakrti pomáhá působit také na úrovni neutrino.

d) Rezonanční seance
V každém celku jsou skryty obrazy částí a v každé části je informace o celku. Rezonanční seance Prakrti využívá této zkušenosti. Rozkmitáním, roztřesením částí lidského těla v určitém sledu působíme nejen na tělesnou úroveň, ale především na energetický stav, který se projevuje i v mikrosvětě. Třesení určité části většího celku lidského těla pomáhá na základě principu rezonance působit na malou část, molekulární, atomární velikost. Posilujeme organismus v jeho velké části, on rezonuje ve specifické mikročásti, ovlivní energetiku člověka a efekt se zpátky dostaví do celku nebo jeho velké části.
Tvůrci tréninku Prakrti vyvinuli tuto seanci jako jednoduché, velmi účinné cvičení.

Třetí lekce
Třetí lekce se zabývá myslí a vědomím člověka, jeho duší, jeho psychikou, vztahem těla a duše. Jsou zde meditační techniky mající vliv zvláště na vědomí, mysl, duši, je zde zasvěcení na úrovni jemněhmotných těl, dále tyto techniky:

a) Mystická seance
Mystická seance je práce s rezonátorem prakrti a zvláštním převaděčem do úrovně duše, vědomí, psychiky. Dále převaděče do jiného času a prostoru. Toto nám energeticky umožní působit na archetypální situace jako je zplození, narození, dětství, dospívání. Tyto životní situace vytvářejí emocionální a duchovní otisky a mohou oslabovat vědomí a talent.
Mystická seance na ně působí. Další použití je působení na situaci, která nastane. Je to vlastně kvalitní harmonizační příprava té situace. Nebo působení do jiného prostoru jako vytváření energeticky příznivé mikroekologie.

b) Harmonizační seance
Jedná se o tlakové působení na mistrovské body energetického systému člověka sdružené do harmonizačních brán, jednoduchých snadno zapamatovatelných míst těla, které mají harmonizační efekt a odraz do lidské psychiky a vědomí.

c) Intuitivní seance
Intuitivní seance má za úkol jednak srovnávat pravou a levou mozkovou hemisféru, jednak deprogramovat nabubřelou mysl. Dále harmonizovat vztah mysl, emoce, tělo. Tato seance rozvíjí tvořivost, vytváří prostor pro nové myšlenky, podněty, vztahy, postoje.
Děje se tak kombinací rezonátoru Prakrti, jednoduchého cvičení a procesu no-mind.

d) Nadvědomá seance
Tato pohybová seance využívá základního rezonátoru Prakrti a základního pohybu lidského těla.Opírá se starodávnou zkušenost moudrých lidí, věštců, osvícených mistrů.
Když je člověk pevně zakořeněn a usazen v těle, je připraven zažít nadsmyslovou zkušenost, která je konečným mistrovským lékem na všechny lidské strasti a otevírá lidské štěstí.
Lidské štěstí, talent, láska, krása se rodí ze zkušenosti, která člověka přesahuje.


Základní trénink je rozdělen do tří lekcí, je definován dvanácti unikátními technikami. Tyto techniky se navzájem podporují, doplňují a prolínají. Zahrnují všechny úrovně lidské bytosti, zahrnují všechny vrstvy člověka.
Každá seance má víceúrovňovou kvalitu. Je možné prohlubovat úroveň znalosti a zpracování.
Prakrti je trénink praktický, teorie je málo, spíše ve formě vysvětlení technik. Prakrti je zážitkový trénink, vychází ze starodávného systému ájurvédy, přírodní indické léčby. Prakrti je praktická práce s ájurvédskou zkušeností, staroindickou pránickou léčbou. Dále využívá znalostí a zkušeností z Oshových mystických terapií a z praxe z přírodní léčby systémů Reiki živá cesta a tantrické jógy.
Prakrti trénink je převážně určen pro práci se sebou, ale každá technika je použitelná i pro harmonizaci a přírodní léčbu druhého člověka.

Verze pro tisk Poslat tento článek přátelům
Komentář je vlastnictvím jeho autora. Neodpovídáme za jeho obsah.
   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz