Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
Etika REIKI

"Ti, kdo příliš mluví o morálce, smrdí manipulací."

Etika nejsou morální pravidla, která bychom měli dodržovat, ale zkušenosti s Reiki, které by nás při jejich nedodržování mohly na cestě Reiki zastavit.

Doporučuji: porušte několikrát vědomě etiku Reiki a udělejte si vlastní zkušenost o tom, jak funguje v životě. Každá chyba, kterou uděláme, bude proces poznávání. Doporučuji, až zjistíte, že to nejsou prázdná pravidla, zkuste věnovat pozornost našemu předání zkušenosti.

Etické normy:

1. Věnujte se sobě.

Co nejdéle dělejte Reiki sobě, hlavně systémové techniky - Plná seance, Harmonizace čaker, Zkrácená seance, Reiki lokálně, Intuitivní Reiki. Věnujte se sobě tak dlouho, až budete Reiki vyzařovat. Mějte na mysli, že skrze sebe léčíte své děti, své partnerky, svou rodinu, vlastně celý svět. Věnujte se sobě, to je nejúčinnější technika Reiki vůbec. Působení na druhé je v konečném efektu méně účinné než působení SKRZE sebe. Věnujte se hlavně sobě, přestaňte být léčiteli druhých za každou cenu, věnujte se sobě a až to budete cítit, až bude vhodná situace, můžete se věnovat i druhým. Nenechte se nachytat na zástupné řešení problémů, na zástupnou léčbu.
Co to je zástupné léčení? Pomáhám druhým, protože se bojím pomoci sám sobě. Radím druhým jak žít, protože se neumím sám podle těchto zásad zachovat. Mluvím o opatrnosti, protože mám sám strach.

Co to je paradox

Paradox je, když tlustá a škaredá radí sexbombě, jak sbalit chlapa a sexbomba jí naslouchá. Paradox je, když chudý učí bohatého, jak má zbohatnout a bohatý se nechá učit.

V kurzech prakticky radíme 90 % svého času se věnovat sobě, 10 % druhým dle příležitosti - První stupeň Reiki. Na Druhém stupni Reiki - 2/3 sobě, 1/3 druhým. Na Třetím tak půl na půl. I profesionální služba Reiki, pokud má být účinná, musí dodržovat toto pravidlo.

2. Jsme prostředníci Reiki, nejsme lékaři, ani léčitelé, jsme jen kanálem Reiki

Žít tímto postojem je naší velikou silou, Reiki je dostatečně účinné, dostatečně mocné, je to nejinteligentnějí energie. Reiki nepotřebuje naše představy, touhy, ambice, chtění. Reiki je voda a my jsme čerpadlo s hadicí, kterou se zalévá zahrádka. Tato norma souvisí také s tím, že Reiki je nediagnostická metoda. Naše mysl je Reiki na obtíž, protože mysl je schopna vytvořit doktorskou práci o Reiki jenom proto, aby nedovolila tělu prožívat.

Z hovna bič neupleteš. Ty ne, ale tvoje mysl dokáže i to.

3. Vyléčení člověka nastává prostřednictvím spojení jeho vlastních sil s univerzální energií, nemám zásluhy za vyléční člověka, nemám odpovědnost za pacienta.

Pokud přijmeme svoji zásluhu za vyléčení pacienta, Reiki začíná být omezováno našemi vlastními ambicemi, nemůžeme se Reiki odevzdat. Když cítíme nějakou zásluhu, ve skutečnosti Reiki proces nemůe být účinný, protože nejsme odevzdaní a oddělujeme se od Reiki. Jakou máme zásluhu, že svítí slunce. Nemáme zásluhu za vyléčení člověka, protože vyléčení je dáno přírodními silami, my jsme jen trochu těm silám pomohli. Reikista i lékař jsou v tomhle na tom stejně, chirurg spraví zlomenou nohu, třeba vymění kost, ale nakonec ve odevzdá přírodním silám. Reikista dělá toté, ale na daleko jemnější úrovni. Stáváme se kanálem Reiki, která námi protéká do pacienta. Naše schopnost být čistým kanálem má vak svoji kvalifikaci, svoji hodnotu, máme se za to cenit.

Nejegoističtějí cesta je asketismus.

Nemáme odpovědnost za pacienta - tato etická norma je pro mnohé nepochopitelná. Celý systém naší výchovy vede k odpovědnosti, často k odpovědnosti více za druhé, než za sebe. Vůči dětem právní normy jednoznačně zdůrazňují odpovědnost a také vůči dětem je málo reálné toto pravidlo plně dodržet.
Zkusíme prozkoumat, co se skrývá za slovem odpovědnost. V uších nám přitom znějí známé věty, které jsou motivované tzv. odpovědností. Co vechno v jejím jménu bychom měli udělat, pro co bychom se měli rozhodnout, koho bychom měli milovat, koho bychom si měli vážit. Zjistíme, že odpovědnost nemá daleko k vlastnění toho druhého, k rozhodování za něj, k jeho potlačení ve jménu našich potřeb. Když partner své partnerce řekne: jsem za tebe odpovědný, nebo matka svému synovi, cítíme za tím vechno možné, jenom ne lásku. Ve skutečnosti je odpovědnost ztrnulá mentální struktura, která nedává lásce prostor. Miluje nejvíce ten, který dává svobodu druhému, vytvořením své vlastní odpovědnosti.
Reiki žije tam, kdy pacient přijme sám sebe a je vůči sobě vědomí a vědomě se rozhoduje a třeba udělá chybu. Za proces léčení nemáme ani zásluhu, ani odpovědnost, protože obojí má Reiki, obojí mají přírodní síly a my se prostě snaíme těmto přírodním silám nebránit. My máme odpovědnost za sebe, za své odpovědnosti, za své schopnosti. Pacient má odpovědnost za přijetí sebe sama, za otevření se léčebnému procesu, za své rozhodování. Oproti tomu systém klasické medicíny vede k odlidštění, protože se snažíme lékaři do toho moc nekecat, protože ON je expert na nemoci, ON jim dá nějaký (nesrozumitelný) název a pokud nemáme patřičné vzdělání, neznáme český překlad latinského výrazu, nemůžeme s ním nad nemocí diskutovat, můžeme ho jen v dobré víře poslechnout. Přenášíme odpovědnost za nemoc na něj, a nepřijímáme odpovědnost za své zdraví. Proto také můeme být jen obtíně vyléčeni.
Snažme se poznat sebe sama a poznáme své nemoci, třeba i takové, které jetě nemají svůj název.

4. Cesta k otevření. Reiki děláme druhému jen s jeho souhlasem. Obdržet Reiki je možné skrze požádání. Neplýtváme Reiki tam, kde ji nežádají a nepřijímají. Mezi příjemcem a dárcem Reiki je nutná výměna, člověk by se měl cítit zavázán.

Je to několik společně souvisejících norem. Hovoří o svobodě člověka a postupném otevírání se Reiki, o aktivaci pacienta a o nastolení harmonie ve vztahu dárce a příjemce. Kdy to tak cítíme, můžeme pomoci druhému člověku. Jakmile získáme souhlas, uděláme mu několik ukázkových seancí. Působíme na něj tak, aby pocítil efekt Reiki, aby se uvolnil, aby se harmonizoval. Vhodné jsou systémové techniky - např. Harmonizace čaker doplněná o 7 intutivních poloh, nebo Plná (základní) seance. Souhlas příjemce je důležitý. Jeho souhlas je určitý druh samoléčby a zároveň otevření se cestě Reiki. Je to zároveň výraz nového vztahu k sobě. Příjemce otevírá novou kapitolu lásky k sobě samému. Jakmile ucítíme, že příjemce je dostatečně silný, že si uvědomuje účinek Reiki, končíme s úvodní snahou. Druhý krok léčby je takový, že aktivizujeme pacienta. Pacient nás musí o další seanci sám požádat, my se s ní nevnucujeme, nerozhodujeme za něj, ani s ním nemanipulujeme. Pokud nás nepožádá, je to jeho rozhodnutí, my nejsme na procesu závislí, není to naše potřeba dělat druhému seanci, není to naše povinnost dělat druhému seanci. Vážíme si sebe sama natolik, že seanci druhému děláme jen, pokud cítíme, že je to pro nás správné.

Nejhlubší povinnost je orientována do našeho nitra.
Největší odpovědnost je určena našemu bytí.

Seanci děláme druhému jen, kdy nás poádá, protoe jen tehdy má smysl, jen tehdy má účinek. Snažíme se zabránit vztahu: starostlivý rodič - rozmazlené dítě. Snažíme se nastolit vztah dvou rovnocenných lidí. Pokud se pacient naučí přijímat Reiki jen na základě svého požádání, dříve nebo později i tato situace ukáže, že mezi příjemcem a dárcem se vytváří automatický vztah. Reiki přestává působit, je nutné najít konečnou rovnováhu. Dárce Reiki dělá službu příjemci a nenechme se napálit pseudoduchovními řečmi, tato sluba není duchovnější nebo svatější, než jakákoliv jiná. Prodavačka, kominík, řidič s fekálem dělají službu stejně svatou. Proto by mělo dojít k plnému vyrovnání.

Puberák je pro nás ten, pro koho jsme nenašli správnou formu lásky, buď žije našim nedostatkem, nebo přebytkem.

Nejstupidnější způsob pomáhání druhým je, když se obětujeme. Nakonec se vždy ukáže, že z toho obě strany nic nemají.

Děláme-li pomocí Reiki profesionálně různé služby spojené s harmonizací a oetřením, protihodnotou mohou být klidně peníze. Dárce Reiki věnuje svůj čas, kvalifikaci, svoji lásku a energii příjemci, proto příjemce hradí všechny tyto hodnoty. Neplatí se přitom za Reiki jako za vlastní univerzální energii, neboť ta je přítomna bezplatně. Pokud má dárce problémy si říci o protihodnotu, domnívám se, že sám není pro službu Reiki připraven. Má potíže i se sebou, se vztahem k sobě, s úctou k sobě, neumí se ohodnotit. Pokud má touhy se zadarmo obětovat, je to jen výraz rafinovaně skrytého, nevyzrálého ega.

5. Každodenní působení na sebe nebo na druhé zvyšuje úroveň energie. Umožněme zájemcům přijetí Reiki.

Pravidelně působíme s Reiki, čím více seancí, tím více energie. Reiki je nevyčerpatelná. Výborná taktika života s Reiki je vytvořit si vlastní mikroklima. Ať vaši kamarádi dělají Reiki, budete si více rozumět, ať vaši rodiče a děti dělají Reiki, vaše rodina bude pevná a bude stát na pevných základech. Ať váš partner či partnerka dělá Reiki a budete se více milovat. Jeden z nejefektivnějích způsobů, jak vytvořit mikroklima je pozvat blízké na kurz ke svému mistrovi Reiki.


Reiki : 
Zasláno od Shanti dne 16.3.2010 12:15:10 (3879 otevření)
Reiki

Ahoj miláčkové..
Po posledním víkendu v Lažánkách velice potřebuji s vámi sdílet.
Cítím se jemně, všechno je hodně pocitové a já obtížně hledám slova jak se vyjádřit...právě já, která často pusu nezavřu (napadá mne teď,že někdy jsou i okamžiky, kdy se tímto způsobem vlastně jen snažím zaplašit pocity osamění, tísně, nebo nejistoty).
Labyrint, který jsme dělali v sobotu při Zasvěcení jsem si znovu *prožila* cestou ve vlaku domů..dělám to s oblibou, čtyři hodiny cesty z Brna do Budějovic, naučila jsem se je vnímat jako luxusní porci času *jen pro mne*, času, se kterým mohu naložit podle chuti a nálady.


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 14.12.2009 14:27:54 (4080 otevření)
Reiki

Tentokrát mé sdílení nebude tak pozitivní, jako minule


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 22.11.2009 15:51:32 (2882 otevření)
Reiki


Je to přesně rok - mám pocit, že skutečně téměř na pár dnů, co jsem psala SMS svojí kamarádce. A v ní bylo "neboj všechno dopadne dobře, cítím že jste jeden pro druhého požehnáním, a spolu to zvládnete".


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 12.10.2009 14:24:24 (3524 otevření)
Reiki


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 26.2.2009 17:03:04 (3870 otevření)
Reiki

ženství i život se skládají z maličkostí. Ideály a představy jsou tak trošku berličky. Hledám v sobě ženu Bohyni za pomocí vhledů, fantazie za pomoci kurzů, ale přece musím vědět, že to je jen návod skutečnost je život.
Na druhou stranu od okamžiku kdy hledám, jsem se stala mnohem pozornější i k tomu co se děje venku, nejen jak se mění mé vnitřní nastavení.


Zasláno od honza dne 21.1.2009 12:09:55 (4266 otevření)
Reiki

Jak jednoduše zní tato otázka........že?


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 8.1.2009 18:06:41 (3201 otevření)
Reiki

Před vánocemi jsem byla navštívit svojí nemocnou kamarádku v nemocnici. Protože nemám moc zkušenností s nemocnicemi byla jsem velmi překvapená. Kamarádka nepochopila že tento pán je sebevrah, takže tak trošku řešila vinu a nevinu, když se prokázalo že byl - nakonec z okna skočil. Vedle na posteli paní naříkala a plakala - ulevilo se i mně, když jsem se dozvěděla že po týdnu zemřela. (S tím už je jí dobře). Sestřičky přetížené - špatně dávkované léky, kapačky v ruce ještě hodinu po dokapání....


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 14.12.2008 16:44:43 (4022 otevření)
Reiki

Opět jsem utekl. Opět jsem utekl před ženou, kterou miluju. Opět.....


Reiki : 
Zasláno od Shanti dne 2.9.2008 13:51:19 (3380 otevření)
Reiki

Milí přátelé,
Blíží se podzim a s ním i další možnost se trochu intenzivněji zapojit do procesu reiki. Jednak prostřednictvím základních stupňů, které poběží na domečku v Brně a od října i do reiki školy v Lažánkách. Absolvováním některého ze základních stupňů se nabízí možnost těm z Vás, kteří jste teprve s reiki začali posunout se o krok dále, no a vy kteří jste už naše základní stupně prošli, můžete svůj vývoj ,,nakopnout¨ revitalizací a dopřát si tím energetickou sprchu pro váš organismus.
A teď o reiki škole...Transformační...Mystické...vždyť je to jedno...hlavně,že děláme alespoň něco...

Protože Živá cesta reiki je opravdu živá, bude letos a v příštích letech vše úplně jinak. Nechceme ulpívat ve starých zavedených programech a vždy usilujeme o to, aby se i Reiki vyvíjelo a odpovídalo tomu, co je tady a teď. Záleží nám na tom, aby techniky a programy odpovídaly a navazovaly na to, co je aktuální, co se děje ve společnosti, ve skupině i jednotlivcům...


Reiki : 
Zasláno od Pranama dne 5.3.2008 0:00:00 (5735 otevření)
Reiki

Ho hó, a ted něco z jiného soudku!!! Známý sexuolog a gynekolog, šarmantní muž Dr. Uzel přislíbil soukromou poradnu a seminář pro celoroční školu tantrajógy pro ženy v roce 2008- 2009. Tak to se opravdu těším!!! První seminář s příznačným názvem: " Tajemství ženského orgasmu... "......v listopadu 2008 a v březnu 2009..


   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz