Uživatel:

Heslo:


Poslat heslo

Registrace!
Rubriky
  • ... (23.9.2013)
  • ... (2.9.2013)
  • ... (19.8.2013)
  • ... (22.7.2013)
  • ... (8.7.2013)
  • ... (24.6.2013)
  • ... (10.6.2013)
  • ... (27.5.2013)
  • ... (13.5.2013)
  • ... (29.4.2013)
  • ... (15.4.2013)
  • ... (1.4.2013)
  • ... (18.3.2013)
  • ... (4.3.2013)
  • ... (18.2.2013)
  • ... (4.2.2013)
  • ... (21.1.2013)
  • ... (7.1.2013)
  • ... (24.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (10.12.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (26.11.2012)
  • ... (13.11.2012)
  • ... (12.11.2012)
  • ... (6.11.2012)
  • ... (5.11.2012)
  • ... (30.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
  • ... (29.10.2012)
Mýtus o mistru Sw.Anand Shunyamovi

Mýtus o Mistru Sw. Anand Shunyamovi podle Sw. Chetan Darpana

Narození Mistra

Ve starých východních legendách je rok Tygra označován za příchod Bódhisatvy, který přinese harmonii, řád Univerza zpátky na starý kontinent (Evropu). Ve stejné době se završí jeden celý velký kosmický cyklus, který zároveň otevře prostor pro novou etapu. Podle východních legend je období mezi dvěma velkými kosmickými cykly obzvláště příznivé pro osvobození se z osidel karmy a k dosažení osvícení. Kolektivní vědomí lidstva v těchto obdobích rychle narůstá a ti, kdož jsou připravení, mohou v této době snadněji dosáhnout nejvyššího osvícení.

Toto jsou samozřejmě jen legendy. Pravda ovšem je, že 13. června 1962 (rok Tygra) se v srdci Evropy narodilo v obyčejné rodině dítě, které již od jeho narození doprovázely zvláštní přírodní úkazy, meteorologické jevy, nečekané a neobvyklé události. Vědomí a chování lidí v jeho blízkém i vzdáleném okolí bylo požehnáno nečekanými pozitivními změnami. Jeho nejbližší vzpomínají na jeho narození jako na „příchod světla“.

Dospívání a začátek Cesty

Díky své mohutné postavě, otevřenosti a vrozené schopnosti navazovat kontakt s lidmi, dokázal již od svých mladých let zaujmout, získat si respekt a stával se tak přirozeným vůdcem svých vrstevníků. Svá mladá léta věnoval studiu a sbírání zkušeností s životem lidí v zemi spoutané totalitním režimem. Studoval přírodní a humanitní vědy na prestižní střední škole v Brně, gymnáziu Kapitána Jaroše, dále ekonomické a technické vědy na Technické univerzitě v Brně. K tomu, aby dokázal hlouběji proniknout do myšlení lidí a přiblížit se vědomí lidí na konci 20. století, se rozhodl rovněž studovat současnou psychologii a pedagogiku. Schopnost předávat své myšlenky rozvíjel po 5 let jako středoškolský učitel.

Na začátku svého třetího životního cyklu, ve svých 24 letech, využil čerstvého impulsu životní energie a vstupem na transformační duchovní cestu divadla se plně odevzdal svému duchovnímu růstu.

Divadlo - cesta transformace

Toto bouřlivé období hledání a nalézání v životě Mistra Shunyama se vyznačovalo soustřeďováním a shromažďováním střípků zapomenutých učení různých duchovních směrů a vědění dávných kultur. Prostřednictvím transformační síly divadla a Oshových meditací se Mistrovi již v tomto období hledání podařilo kolem své osoby shromáždit duchovní autority oné doby a způsobit tak přerod v životech mnoha lidí. S pomocí divadelních vyjadřovacích prostředků znovuobjevil pro současnost starobylé zasvěcovací obřady, náboženské a mystické rituály starých vyspělých kultur i přírodních národů. S pomocí divadla pak dosáhl transformace i ve vlastním životě.

Síla a vysoké duchovní vibrace, které v koncentrované formě vyzařovala skupina členů Alternativní divadelní školy, shromážděné kolem Mistra, silně zapůsobila na kolektivní vědomí lidí v regionu, a tím nepřímo i na širší společnost, ve které nastal pohyb a změny, jež nakonec vedly až k tzv. sametové revoluci. Země se po 40ti letech osvobodila z pout totalitního režimu.

Změnou ve společnosti padla poslední překážka na Duchovní cestě Mistra Shunyama, žádné vnější překážky již nebránily Mistrovi v plné seberealizaci a naplnění životního poslání. Mistr vstoupil do posledního úseku své cesty k plnému vědomí, která trvala mnoho životů.

Cesta k plnému vědomí

V hlubokých meditacích se Mistr rozpomněl na své životní poslání ve své poslední inkarnaci. Tento svůj život zasvětil vedení živých bytostí k Plnému Vědomí. Toto období proto Mistr zasvětil tomu, aby položil pevné základy pro službu všem bytostem.

Zakládal školy pro výcvik osobních dovedností a osobního růstu; zabýval se hlubinným studiem obřadního divadla a rituálu; studoval divadelní vědy; rozvíjel pohybové umění, pantomimu a umění zvané „starodávný mim“; organizoval mezinárodní divadelní festivaly; zakládal a úspěšně vedl divadelní skupiny; cestoval po všech možných zemích světa od Mexika, kde obnovil tradici Aztéckých a Májských rituálů na Pyramidě Slunce, přes Indii až po Japonsko; přednášel doma i v zahraničí o divadelním umění a energii herce. Navštívil mnoho zemí a míst, z nichž mnohá důvěrně znal ze svých předchozích životů. Nejvíce ze všech zemí jej však bytostně přitahovala Indie jako kolébka mnoha duchovních učení.

Při několika svých návštěvách Indie se postupně setkával se svými mistry a učiteli, vysoce duchovními bytostmi, kteří mu postupně připomínali jeho vlastní mistrovství a životní poslání. Mistra Shunyama několikrát navštívil i Tibetský duchovní vůdce Dalajláma, aby se spolu setkali při duchovních rozhovorech. Především jej však vyhledal jeho Učitel - Mistr Tantry - Dev Bhadwaj. Dlouhodobým pobytem se svým mistrem se Mistr Shunyam znovu otevřel schopnosti prožívat a pracovat s Univerzální energií, naučil se tajným cvičením a rituálům Tantry a prohloubil své umění božského léčení energií Reiki.

Umění léčivého doteku zdokonalil Mistr Shunyam studiem Královských thajských masáží, v nichž dosáhl takového stupně mistrovství, že byl svými učiteli pověřen, aby se stal následovníkem a šiřitelem starobylé větve Královských thajských masáží v Evropě.

Založení Meditačního centra Lažánky

V roce 1992 uposlechl Mistr Shunyam pokyn Vyšších sil, aby založil a vybudoval blízko města Brna meditační centrum. Při hledání vhodného místa pro meditační centrum opět zasáhly Vyšší síly, jeho auto se zastavilo přesně v místě, kde bylo třeba odbočit, Mistr Shunyam rozpoznal toto znamení Existence a následoval svou vnitřní intuici, která ho neomylně dovedla až na místo dnešního Meditačního Centra Lažánky.

Mistrovství Reiki

Mistr Shunyam si velmi oblíbil jednoduchou metodu práce s univerzální energií, metodu Reiki, neboť pochopil, že právě tato metoda může oslovit mnoho lidí a získat je pro cestu k plnějšímu vědomí. Proto požádal Mistra Reiki - Swamí Prem Amrita - žijícího v indické Puně, aby ho zasvětil do nejvyšších tajemství Reiki. Mistr Prem Amrit mu s radostí vyhověl, uložil mu však úkol, aby 21 dní meditoval a postil se na místě, které je čakrou Země. Mistr Shunyam takové místo velmi dobře znal a s radostí proto přijal tento úkol. Čakra Země, místo, kde vyvěrá zemská energie a setkává se s energií nebeskou se totiž nachází právě nedaleko Meditačního Centra Lažánky. Mistr Shunyam opět poděkoval moudrému řízení Existence a vydal se na cestu do Lažánek, aby naplnil své mistrovství a poznal tajemství Reiki.

Po příjezdu do Lažánek se ihned vypravil na ono posvátné místo, zde se posadil do Budhovy pozice, pevně rozhodnutý setrvat až do konce. Rozhodl se, že neodejde, dokud nedosáhne osvícení nebo nezemře. Na důkaz pevnosti svého rozhodnutí svlékl svůj meditační oděv a pevně si jím svázal nohy v lotosové pozici. Po dvacet dní nepřijímal potravu, po dvacet dní ve dne v noci oka nezamhouřil. Ve větru a dešti seděl, pevný jako skála, hluboko ponořený do svého nitra, dělal čest svému jménu, které v překladu znamená „blažená prázdnota“. Mistrovský klíč Reiki mu den ode dne stále více pootevíral bránu tajemství vesmíru, avšak teprve na sklonku 21 dne, kdy na unavené fyzické tělo dopadl poslední rudý paprsek zapadajícího slunce, se z čisté oblohy jakoby zablesklo, nebyl to však blesk, který by byl schopný vidět někdo jiný, byl to záblesk světla plného vědomí, který tak v jediném okamžiku plně otevřel bránu tajemství. V jediném záblesku Světla dosáhl Mistr Shunyam osvícení a osvobození od pozemských pout.

Místo, na kterém Mistr Shunyam dosáhl osvícení, je utajovaným poutním místem, o kterém ví jen zasvěcenci a nejbližší mistrovi žáci. Místo nadále slouží k předávání některých vyšších zasvěcení nových mistrů Reiki.

Mé setkání s Mistrem

Poprvé jsem se setkal s Mistrem v létě roku 1996 v meditačním centru, na první pohled na mne působil jako obyčejný člověk, avšak podvědomě jsem zatím jen tušil něco víc. Mistr mne poznal ihned, jakmile mne poprvé spatřil, věděl, že se mám stát jeho žákem. Od té doby mne trpělivě prováděl úskalími mého osobního růstu a sebepoznání, trpělivě čekal na příhodný okamžik, kdy budu plně připraven, abych mohl přijmout jeho vedení a stát se jeho žákem. Jeho Světlo postupně odkrývalo má temná místa a očišťovalo mne od nánosů minulé karmy. Postupně se mé vědomí rozšířilo natolik a Mistr poznal, že nastal příhodný čas pro mé zasvěcení a ukázal se mi ve svých mnoha podobách, jako bytost, která nabývá mnoha tváří a forem, avšak ve své podstatě není formou, jen čistou Univerzální energií. Tímto zasvěcením jsem dosáhl prvního stupně poznání a stal jsem se žákem Mistra Shunyama.

Duchovní kecy

I: Velice ti děkuji. Na první pohled jsem nevěděl, o kom píšeš. Na tvém mýtu jsem pochopil hranice a možnosti literární fikce. Uvědomil jsem si, že existuje rybářská fikce, „myslivecká latina“, jazyk podnikatelů, způsob vyjadřování politiků, zvláště bohatá fikce existuje však na poli duchovních praktik. Tato fikce v rámci každého lidského oboru vždy plní jakési věcné poslání. Člověk, který se v daném oboru nepohybuje, často uvízne, protože nerozumí tomu, o čem ostatní hovoří. Proto každý obor má svůj cech a svůj způsob komunikace. V oboru přírodní léčby tomuto způsobu komunikace odborně říkám „duchovní kecy“.

I: Čím to, že ti to tak dobře jde?

P: Mám dobrého učitele a vysokou školu!

I: Opět ti děkuji, teď teprve vím, co znamená, když žák přeroste svého učitele.

I: Kdybys ten mýtus o mě měl napsat jednou větou, jak by to vypadalo?

P: Asi bych nepsal tečky.

I: A nebylo by to náhodou například takhle: „Potkal jsem Igorka, mám ho rád a dělám s ním Reiki.“ Chci tím ukázat, jak se podobných mýtů zbavit. Stačí, když po autorovi budeme chtít, aby to řekl jednou větou. Když to, o čem píše neumí říct jednou větou, tak píše bludy. Možná, když to řekne jednou větou, tak bude zbytečné se o tom dlouze rozepisovat. Vztahuji to i na sebe.


Nejdříve najdi Boha v sobě,

pak ho objevíš všude jinde.

Nejdříve prožívej sebe jako posvátné mystérium,

pak celý tvůj svět bude čistý a láskyplný.

Každý z nás je osvícený,

jen někteří to ještě nevědí.

Vztah mezi mistrem a žákem je láskyplná hra,

nesmí se brát vážně, ale o to víc by se měla hrát naplno.

Mezi mistrem a žákem není žádný rozdíl,

oba chodí na záchod.



Reiki : 
Zasláno od Shanti dne 16.3.2010 12:15:10 (3879 otevření)
Reiki

Ahoj miláčkové..
Po posledním víkendu v Lažánkách velice potřebuji s vámi sdílet.
Cítím se jemně, všechno je hodně pocitové a já obtížně hledám slova jak se vyjádřit...právě já, která často pusu nezavřu (napadá mne teď,že někdy jsou i okamžiky, kdy se tímto způsobem vlastně jen snažím zaplašit pocity osamění, tísně, nebo nejistoty).
Labyrint, který jsme dělali v sobotu při Zasvěcení jsem si znovu *prožila* cestou ve vlaku domů..dělám to s oblibou, čtyři hodiny cesty z Brna do Budějovic, naučila jsem se je vnímat jako luxusní porci času *jen pro mne*, času, se kterým mohu naložit podle chuti a nálady.


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 14.12.2009 14:27:54 (4080 otevření)
Reiki

Tentokrát mé sdílení nebude tak pozitivní, jako minule


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 22.11.2009 15:51:32 (2882 otevření)
Reiki


Je to přesně rok - mám pocit, že skutečně téměř na pár dnů, co jsem psala SMS svojí kamarádce. A v ní bylo "neboj všechno dopadne dobře, cítím že jste jeden pro druhého požehnáním, a spolu to zvládnete".


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 12.10.2009 14:24:24 (3524 otevření)
Reiki


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 26.2.2009 17:03:04 (3870 otevření)
Reiki

ženství i život se skládají z maličkostí. Ideály a představy jsou tak trošku berličky. Hledám v sobě ženu Bohyni za pomocí vhledů, fantazie za pomoci kurzů, ale přece musím vědět, že to je jen návod skutečnost je život.
Na druhou stranu od okamžiku kdy hledám, jsem se stala mnohem pozornější i k tomu co se děje venku, nejen jak se mění mé vnitřní nastavení.


Zasláno od honza dne 21.1.2009 12:09:55 (4265 otevření)
Reiki

Jak jednoduše zní tato otázka........že?


Reiki : 
Zasláno od sasanka dne 8.1.2009 18:06:41 (3201 otevření)
Reiki

Před vánocemi jsem byla navštívit svojí nemocnou kamarádku v nemocnici. Protože nemám moc zkušenností s nemocnicemi byla jsem velmi překvapená. Kamarádka nepochopila že tento pán je sebevrah, takže tak trošku řešila vinu a nevinu, když se prokázalo že byl - nakonec z okna skočil. Vedle na posteli paní naříkala a plakala - ulevilo se i mně, když jsem se dozvěděla že po týdnu zemřela. (S tím už je jí dobře). Sestřičky přetížené - špatně dávkované léky, kapačky v ruce ještě hodinu po dokapání....


Reiki : 
Zasláno od maitreja dne 14.12.2008 16:44:43 (4022 otevření)
Reiki

Opět jsem utekl. Opět jsem utekl před ženou, kterou miluju. Opět.....


Reiki : 
Zasláno od Shanti dne 2.9.2008 13:51:19 (3380 otevření)
Reiki

Milí přátelé,
Blíží se podzim a s ním i další možnost se trochu intenzivněji zapojit do procesu reiki. Jednak prostřednictvím základních stupňů, které poběží na domečku v Brně a od října i do reiki školy v Lažánkách. Absolvováním některého ze základních stupňů se nabízí možnost těm z Vás, kteří jste teprve s reiki začali posunout se o krok dále, no a vy kteří jste už naše základní stupně prošli, můžete svůj vývoj ,,nakopnout¨ revitalizací a dopřát si tím energetickou sprchu pro váš organismus.
A teď o reiki škole...Transformační...Mystické...vždyť je to jedno...hlavně,že děláme alespoň něco...

Protože Živá cesta reiki je opravdu živá, bude letos a v příštích letech vše úplně jinak. Nechceme ulpívat ve starých zavedených programech a vždy usilujeme o to, aby se i Reiki vyvíjelo a odpovídalo tomu, co je tady a teď. Záleží nám na tom, aby techniky a programy odpovídaly a navazovaly na to, co je aktuální, co se děje ve společnosti, ve skupině i jednotlivcům...


Reiki : 
Zasláno od Pranama dne 5.3.2008 0:00:00 (5735 otevření)
Reiki

Ho hó, a ted něco z jiného soudku!!! Známý sexuolog a gynekolog, šarmantní muž Dr. Uzel přislíbil soukromou poradnu a seminář pro celoroční školu tantrajógy pro ženy v roce 2008- 2009. Tak to se opravdu těším!!! První seminář s příznačným názvem: " Tajemství ženského orgasmu... "......v listopadu 2008 a v březnu 2009..


   
Pro plánování kurzů a akcí, evidenci účastníků a rozesílání pozvánek používáme Seminar-CRM

Osho, reiki, tantra

webdesign-brno.cz